Consiliu Național PNL. Nicolae Ciucă, primele declarații după ce a fost validat de liberali candidat la alegerile prezidențiale 2024. Update

Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă este oficial candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru a valida candidatura liderului la alegerile prezidenţiale 2024. Ciucă a fost votat cu unanimitate de voturi. 

Nicolae Ciucă Foto: Inquam Photos
Nicolae Ciucă Foto: Inquam Photos

UPDATE 14.00. Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, la Palatul Parlamentului, candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. 

„Reperele politice pe scena politică au rămas mereu două: urmașii partidului comunist si noi, liberalii. PNL, prin tradiția lui a fost singurul partid care a înțeles că drumul spre prosperitate este libertatea. Suntem singurul partid nemăcinat de populism sau de fățărnicie.

Ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opțiune și așa va fi. Forțele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături de PNL. PNL poate să câștige președinția României. România are nevoie de un președinte cu valori liberale în acest context extrem de complicat. Un președinte care pune accent pe dezvoltare. Avem nevoie de un om îm slujba țării”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Nicolae Ciucă, susținut de Nicușor Dan 

„PNL este partidul care după 89 a contribuit la a aduce România acolo unde este astăzi. Mai sunt multe de făcut, dar lucrul ăsta trebuie sunlimiat. PNL este de asemenea un partid unor primari de mare succes de la care m-am inspirat și PNL este un partid care a reușit să adune în rândurile sale specialiști.

Acum 4 ani am făcut o campanie împreună și am reușit să punem capăt unei conduceri de stânga. Pentru asta vă mulțumesc. Am pus Bucureștiul pe o direcție normală. Domnul Ciucă are o calitate: când are o problemă încearcă să o rezolve și nu să se uite la ce zice presa. Sper să colaborăm după alegeri", a declarat Nicușor Dan. 

Alina Gorghiu spune că liberalii vor câștiga alegerile din iarnă 

Alina Gorghiu susține că liberalii vor câștiga alegerile prezidențiale din această iarnă, tocmai pentru că au candidatul „potrivit”. „Am bătut PSD măr în 2014 și vă asigur că se va întâmpla același lucru pentru că România nu are nevoie de populism, n-are nevoie de zâmbete largi prezentate în fiecare zi, dar fără proiecte.

N-are nevoie de risc, România are nevoie de certitudine, siguranță și securitate. Așadar, nu există niciun motiv să nu câștigăm și anul acesta alegerile pentru că avem candidatul potrivit”, a declarat Alina Gorghiu.

Ce a declarat Ludovic Orban despre PNL

Ludovic Orban a atacur dur PNL, chiar în timp ce liberalii își votează astăzi candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui Nicolae Ciucă. Fostul președinte al PNL a venit cu o listă, pe care a descris-o ca fiind „singura șansă a PNL să își spele cât de cât obrazul în prag de alegeri”.

Actualul președinte al Forței Drepte este de părere că PNL ar trebui să retragă sprijinul premierului PSD și în cazul în care acesta nu își depune mandatul, să depună alături de Forța Dreptei o moțiune de cenzură.

"Să își ceară scuze de la votanții liberali pentru greșeala de a readuce PSD la putere"

De asemenea, în opinia sa, PNL ar trebui să anunțe public că nu vor mai face un guvern cu PSD după alegeri și că vor guverna într-o coaliție de centru-dreapta. Orban a punctat că PNL ar trebui să desemneze un alt candidat la alegerile prezidențiale și să anunțe că nu îl va susține pe Ciolacu în turul 2.

De asemenea, ar trebui să „își ceară scuze public de la votanții liberali pentru uriașa greșeală de a readuce PSD la putere și să se angajeze că vor anula toate măsurile antiliberale” și să rupă definitiv relația cu Klaus Iohannis.

„Dacă nu vor face asta, nu vor rămâne nimic altceva decât niște nedemni „tovarăși de drum” ai PSD și orice român va ști că dacă votează cu PNL, de fapt, votează cu PSD, pentru că orice vot dat PNL va permite PSD să câștige alegerile prezidențiale și să formeze guvernul cu ajutorul PNL după alegeri”, a punctat Ludovic Orban pe Facebook.

Ce a avut de declarat Lucian Bode 

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a atacat dur candidații la alegerile prezidențiale și l-a lăudat pe candidatul liberal la alegerile din această iarnă. Acesta susține că contracandidații văd o amenințare în liberali, iar din acest motiv toate partidele atacă dur PNL.

„Candidatul PSD are de dus o bătălie cu fostul președinte al PSD, acum independent. Și cu fostul lor copil de minge, acum extremist. Pe spațiul stângii este aglomerat. E prima dată când pe electorat se bat mai mulți PSD-iști, unul mai roșu ca altul. Pe dreapta e doar Ciucă și cam atât.

Mai este o doamnă nou venită, dar ea nu știe încă în ce barcă se află, de dreapta, dacă câștigă votul progresiștilor sau suveraniștilor. De fapt, toți trei fac jocul PSD și lumea trebuie să știe că se luptă pentru candidatul PSD, care dacă ajunge în turul 2 să aibă un adversar comod. Acela nu este Nicolae CIucă, că Ciucă e cel care îl învinge pe candidatul de stânga”.

PNL s-a reunit în cadrul Consiliului Naţional

„Duminică, Partidul Naţional Liberal s-a reunit în cadrul Consiliului Naţional, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă şi mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunităţi de creştere şi locuri de muncă, iar seniorii sunt respectaţi pentru toată munca şi dedicarea lor”, a anunțat PNL într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net