Continuă problemele în zona unde s-a surpat o stradă. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Ultima actualizare:

Continuă problemele în Slănic Prahova, unde o stradă s-a suprat în urmă cu numai câteva zile. Situația devine tot mai gravă, iar autoritățile au emis un mesaj RO-Alert prin care cer evacuarea imediată a zonei afectate.

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Autoritățile roagă locuitorii să urmeze instrucțiunile și să părăsească zona de risc cât mai repede posibil. Emil Drăgănescu, prefectul județului, a informat cetățenii din orașul Slănic că noile date și informații din zona afectată fac necesară impunerea unor măsuri suplimentare de evacuare, în zona adiacentă craterului. Un crater de peste 15 metri s-a fromat în zona unde s-a surpat strada.

Autoritățile deja au emis un mesaj RO-Alert prin care cer oamenilor să părăsească locul afectat, adică strada 23 August. De asemenea, se mai cere românilor să respecte măsurile dispuse de către autorități, inclusiv cele care presupun evacuarea din zona de risc.

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Investigația autorităților a arătat faptul că strada s-ar fi surpat din cauza apei care circulă prin subsol și care provine de la surse precum scurgerile de pe versanți, cât și posibile conducte avariate. Zeci de oameni au fost deja evacuați din zona afectată și nu știu când vor putea să se întoarcă la casele lor.

„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate”, a comunicat DSU.

Din păcate, autortiățile nu pot spune cu certitudine când vor putea reveni oamenii acasă. Se pare că fenomenele de tasare au afectat și blocurile și nu se știe dacă problema a apărut recent, sau exista chiar dinaintea surpării.

„În momentul de faţă ne confruntăm cu nişte fenomene de tasare care afectează şi blocurile, nu ştim cât vor avansa, nu ştim dacă erau dinaintea acestei surpări sau dacă au apărut pe parcursul ei, dar cert este că blocurile evacuate nu pot fi repopulate în momentul de faţă”, a declarat prefectul Emil Drăgănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net