Coronavirus, 4 aprilie 2022. Mai puține cazuri noi, dar mai mulți bolnavi în spitale

Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de luni, 4 aprilie. Ministerul Sănătății prezintă bilanțul ultimelor 24 de ore în fiecare zi, la ora 13.00.

Chiar dacă numărul cazurilor noi scade, tot mai mulți bolnavi au nevoie de internare
Chiar dacă numărul cazurilor noi scade, tot mai mulți bolnavi au nevoie de internare

Bilanț Covid-19, 4 Aprilie, 2022

În ultima zi, 1.332 de persoane ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2 au fost raportate de către Ministerul Sănătății. În același timp, numărul total de decese aferente infectării cu noul coronavirus a fost de 12, dintre care 1 anterior intervalului de referință.

În unitățile sanitare specializate, numărul de persoane ce sunt internate la secțiile de COVID-19 este de 2.565, cu 28 mai multe persoane față de ziua anterioară. De asemenea, la terapie intensivă sunt internate 381 de persoane, cu 4 mai puțin decât în ziua anterioară.

Dintre cei 381 de pacienți ce sunt internați la ATI, 327 dintre aceștia sunt nevaccinați. Din totalul acestor pacienți internați, 159 sunt minori, toți fiind internați în secții și cu 1 mai mult față de ziua precedentă. Nu există niciun minor internat la secțiile de terapie intensivă.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.102 de persoane ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2 au decedat. De asemenea, în intervalul măsurat de autorități zilnic, au fost raportate de către INSP 12 decese, 10 persoane de sex masculin și 2 persoane de sex feminin, dintre care 1 este anterior intervalului de referință.

Dintre cele 12 decese ce au fost raportate, 2 sunt la categoria de vârstă 60 - 69, în timp ce numărul cel mai ridicat de decese este la categoriile de vârstă 70 - 79 și 80 +, distribuite în mod egal.

Citește și: Cât timp e bine să stai în casă dacă ai COVID

Trecerea prin boală poate afecta inima mai mult decât vaccinurile de tip ARNm

În contextul în care din ce în ce mai puține persoane se prezintă la centrele de vaccinare pentru a se imuniza împotriva Covid-19, un nou studiu realizat în Sua avertizează asupra riscului de complicaţii cardiace după infectarea cu SARS-CoV-2, semnificativ mai mare decât după administrarea vaccinurilor de tip ARNm.

Cercetătorii au constatat că riscul de probleme cardiace, în special de miocardită și de pericardită, a fost mult mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după prima, a doua sau o altă doză de vaccin de tip ARNm împotriva COVID-19, pentru toate grupurile incluse în cercetare.

Citește și: OMS: „S-a renunțat prea brusc la măsurile anti-COVID”

Germania vrea SĂ elimine oblogativitatea carantinei pentru bolnavii de Covid-19

Germania intenţionează să elimine obligativitatea carantinei pentru majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc de Covid-19, arată o propunere a Ministerului Sănătăţii, transmite Reuters, citat de Adevărul.

Conform regulilor existente, persoanele cu Covid-19 trebuie să stea în carantină timp de cel puţin şapte zile. Dar ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, vrea să schimbe această regulă într-o autoizolare voluntară de cinci zile, cu recomandarea unui test pentru Covid-19 la sfârşitul acelei perioade.

Conform planurilor, elaborate de ministerul său şi de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, lucrătorii din domeniul sănătăţii ar trebui în continuare să se izoleze timp de cinci zile şi să necesite un test PCR negativ pentru a ieşi din carantină. Propunerile au apărut după ce cazurile de Covid-19 au crescut în ultimele săptămâni, afectând personalul din spitale şi multe alte locuri de muncă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net