Coronavirus. În ce condiții mai urci pe un vas de croazieră

Ultima actualizare:

    Pasagerilor le este verificată temperatura înainte să se îmbarce pe vasul de croazierăFoto: Shutterstock
Pasagerilor le este verificată temperatura înainte să se îmbarce pe vasul de croazierăFoto: Shutterstock

Coronavirusul a blocat 9.300 de oameni, printre care 17 români, pe nave de croazieră din Asia. Astfel că plimbările sunt drastic monitorizate. Cine se îmbarcă acum, din oricare port al lumii, trebuie să treacă printr-un control medical, iar o banal răceală l-ar putea întoarce din drum. Iată în ce condiții mai urci pe un vas de croazieră după spaima coronavirusului!

Epidemia de Coronavirus a izbucnit în decembrie 2019 și a dat totul peste cap. Inclusiv croazierele. 3.600 de turiști blocați au fost debarcați în Hong Kong de pe vasul World Dream, acolo unde nu a fost nici un infectat.

Alte 2.000 de persoane, de pe vasul Westerdam, au fost refuzate la debarcare în Japonia, Taiwan, Filipine și Thailanda.

Pe Diamond Princess, cei 3.000 de pasageri au intrat în depresie. Au stat blocați la bord 14 zile, în condițiile în care peste 540 dintre ei au fost infectați cu virusul ucigaș. Doi dintre ei au și murit.

Turiștii trec la îmbarcare prin scannere de căldură

De teama răspândirii acestui virus, companiile de croazieră au luat măsuri drastice la îmbarcare.

”Turiștii trec prin niște scannere de căldură, care verifică temperatura corpului. Cei care au de la 38,5 grade în sus și simptome de gripă sunt refuzați la îmbarcare și au ocazia fie să-și primească banii înapoi, fie să opteze pentru o altă croazieră. În plus, pasagerii sunt puși să completeze câte un chestionar dacă au fost în China în ultima perioadă”, ne-a declarat Mihai Grigoraș, general manager CruiseHub.

Au fost schimbate rutele pentru vasele de croazieră

Totodată, acesta a precizat faptul că intinerariile au fost schimbate și au fost scoase China și Japonia. În locul lor au fost introduse Thailanda și Vietnam.

În prezent, sunt în jur de 800 de români plecați în croazieră și nu au existat cazuri când au refuzat îmbarcarea.  Mulți se află pe Marea Mediterană, dar și în zona Caraibelor.

Îmbarcarea se face din porturile din Roma, Genova, Marsilia, Barcelona, Palermo, Napoli, pentru Marea Adriatică, din Veneția și Bari, iar pentru Caraibe plecările au loc din Martinica și Miami.

Românii plătesc între 399 și 1.400 de euro pentru o croazieră

O croazieră pe Mediterană costă 399 de euro/ persoană și durează 7-8 zile, iar una într-o destinație exotică 1.500 de euro/persoană și se întinde pe 14 zile.

Vârsta medie a turiștilor care preferă o astfel de vacanță este de 42 de ani.  Pe un vas de croazieră sunt în jur de 3.400 de turiști și patru medici, iar navele ajung zilnic în câte un port, astfel că cei care acuză probleme de sănătate sunt debarcați.

Citește și:

https://www.click.ro/news/lume/la-bordul-diamond-princess-au-mai-fost-confirmate-70-de-cazuri-de-coronavirus-mai-multe

https://www.click.ro/news/lume/un-al-doilea-roman-de-pe-nava-diamond-princess-infectat-cu-coronavirus

https://www.click.ro/news/national/15-romani-de-pe-vasul-diamond-princess-vor-fi-adusi-romania-si-bagati-direct-carantina

https://www.click.ro/news/lume/misterul-virusului-ucigas-de-ce-coronavirusul-ii-ocoleste-pe-copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
erotica 4512433 1280 jpg
cat jpg
image png
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net