Coronavirus pentru 1 martie. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de numărul scăzut de cazuri noi

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 1 martie. România pare să fi depășit momentele critice din valul cinci al pandemiei de coronavirus, dar specialiștii recomandă să nu renunțăm la măsurile de protecție.

coronavirus romania shutterstock 1717767310 jpg

Marți, 1 martie, au fost confirmate aproape 8.500 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 164 de decese.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.461 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 164 decese, dintre care 18 anterioare intervalului de referință”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a scăzut în toată țara, cel mai ridicat fiind în municipiul București (20,92).

În total, până marți, 1 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.741.945 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 110.961 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. DIntre aceștia, 2.510.046 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coronavirus 1 martie. 164 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Din totalul de 164 de pacienți decedați, 139 au fost nevaccinați și 25  vaccinați. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Îngrijorările autorităților sunt legate, în acest moment, de subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron.specialiștii britanici au confirmat că această subvariantă este extrem de infecțioasă, dar nu produce forme grave ale bolii.

Coronavirus 1 martie. Aproape 900 de pacienți la ATI

În secțiile Covid din spitalele din țară, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 6.588, cu 695 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 892 de persoane, cu 31 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 892 de pacienți internați la ATI, 780 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 379 sunt minori, 373 fiind internați în secții, cu 43 mai puțin decât în ziua anterioară și 6 la ATI, similar cu ziua anterioară.

Raed Arafat: "Tot trebuie să ne protejăm"

Raed Arafat avertizează că, în ciuda cifrelor din ce în ce mai mici, pericolul infectării rămâne, în contextul acestei tulpini atât de infecțioase. Secretarul de Stat  a atras atenția că pandemia nu s-a încheiat. "Ttot sunt câteva mii cazuri pe zi, tot trebuie să ne protejăm. Această chestiune că pandemia s-a oprit din cauza războiului, în niciun caz. Faptul că atenţia este mai mare pe criza umanitară şi pe situaţia care este în Ucraina la acest moment este foarte de înţeles pe plan mondial, dar vedem în continuare că măsurile trebuie respectate şi va trebui să le respectăm mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Terapie salvatoare pentru formele grave de Covid-19

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Vanderbilt ne d motive de optimism în ceea ce privește cazurile grave de Covid-19.

Este vorba despre o terapie prin oxigenare cu membrană extracorporală sau ECMO, care ar reduce riscul de a muri din cauza Covid-19 la jumătate.

ECMO funcționează folosind tuburi și pompe pentru oxigenarea sângelui sângele. Terapia vizează inima și plămânii, oferindu-le timp să se recupereze.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net