Primul vaccin anti-COVID-19 pe bază de plante a fost aprobat. Cât e de eficient?

#Coronavirus

Canada a aprobat primul vaccin din plante anti-COVID-19. Experții din cadrul Ministerului Sănătății canadian au dat undă verde utilizării vaccinului Covifenz, realizat pe bază de plante.

image

Potrivit primelor studii realizate la finele anului trecut, serul pe bază de plante are un nivel de protecție împotriva COVID-19 desutul de ridicat. Conform datelor prezentate și publicate de Daily Mail este vorba de un nivel de protecție de 71% împotriva infectării. Autoritățile canadiene cred că lansarea acestui noou produs în lupta împotriva pandemiei mondiale va avea un rol important în scăderea incidenei de infectare. În Canada sunt utilizate la scară largă inclusiv serurile produse de Moderna și de Pfizer/BioNTech.

Serul dezvoltat în urma unui parteneriat canadiano-britanic

Serul a fost dezvoltat în urma unei colaborări dintre Medicago din Canada și GlaxoSmithKline, din Marea Britanie, după ce oamenii de știință au reușit să reproducă proteina S a virusului SARS-CoV-2 folosind materialul plantelor. Vaccinul poate fi utilizat în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și are o eficiență de 71% în prevenirea infectării cu COVID-19. Cercetătorii din ambele țări au desfășurat o activitate de cercetare de aproape doi ani pentru a ajunge la aceste rezultate, utilizând doar substanțe obținute din plantele crescute în laborator.

Testat cu succes pe 24.000 de adulți din șase țări

Trebuie menționat că studiile au fost realizate înaintea apariției tulpinii Omicron a SARS-CoV-2. Vaccinul se administrează în două doze, nu are nevoie să fie stocat în condiții speciale, fiind suficientă temperatura unui frigider obișnuit. El a fost testat în faza a treia pe 24.000 de adulți din șase țări, dar nu s-au strâns suficiente date pentru persoanele de peste 65 de ani. Covifenz produce o reacție imunologică puternică și robustă la scurt timp după injectare, nivelul de anticorpi specifici luptei împotriva virusului ucigaș fiin comparabil cu cel obținut după injectarea cu un vaccin de tip ARN Mesager.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

fata diavol jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
14 miki kpital si razvan constantinescu adrian pervoschi trenduri 2020 al patrulea jovsky studio 6 jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
zbor Wizz Air întârziat pe Aeroportul Otopeni jpg
sex cuplu shutterstock 503194276 jpeg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg