Doza booster a vaccinului crește cu 60% protecția contra Omicron!

#Coronavirus

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre eficacitatea vaccinurilor, vizând în special procentul de protecție al dozelor booster. 

vaccin covid seringa jpeg
Doza booster a vaccinului crește cu 60% protecția contra Omicron! Foto: Arhivă

Președintele campaniei de vaccinare a explicat că protecţia faţă de infecţia cu varianta Omicron a coronavirusului creşte la 60%, iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90%, după vaccinarea cu doza booster. 

Valeriu Gheorghiță a explicat că după o primă schemă de vaccinare, protecția față de varianta Omicron este limitată, însă se evită spitalizarea sau riscul de deces prin administrarea serului, în special după doza de tip booster, care crește protecția.

Cum te ajută doza de tip booster în lupta cu Omicron

După o primă schemă de vaccinare, protecţia faţă de infecţie (cu tulpina Omicron - n.r.) este considerabil scăzută, însă se menţine o protecţie faţă de spitalizări şi faţă de riscul de deces. Această protecţie este în momentul de faţă considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster”, a spus Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorhiță a oferit și mai multe procente, obținute în baza unor studii. Astfel, protecția după doza booster crește cu 60% în ceea ce privește infecția cu Omicron și cu 90% în privința cazurilor severe de boală.

Protecția crește cu 60% contra Omicron și cu 90% împotriva cazurilor severe

Practic, studiile publicate recent ne arată că protecţia unei prime scheme de vaccinare faţă de infecţie, inclusiv infecţia asimptomatică, este de circa 30% iar protecţia după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% faţă de riscul de spitalizare şi decese. Aici vorbim de varianta Omicron”, a mai spus Gheorghiță.

Doza booster crește protecția primei scheme de vaccinare, chiar și față de varianta Omicron. Acest procentaj este valabil pentru primele două luni de la administrarea serului, având o tendință de ușoară scădere după această perioadă.

După administrarea dozei booster, protecţia faţă de infecţie creşte la 60% iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90% în primele două luni de la administrarea dozei de booster şi are o tendinţă uşoară de scădere după trei luni de la administrarea dozei de booster”, a adăugat medicul.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

cub andreea antonescu png
image jpeg
Lia Bugnar
hororoscop jpg
Alessia Raiciu 3 webp
laura cosoi
Ana Maria Alessandra Păcuraru Dobra a născut jpg
cub cheating wife png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan
image png
ion iliescu jpeg
image png
image png
image png