Își vaccinează sau nu medicul Valeriu Gheorghiță copiii? ”Am discutat cu ei”

Vaccinarea anti Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani va începe și în România din 26 ianuarie. Copiii coordonatorului campaniei naționale de vaccinare se încadrează și ei în această grupă de vârstă, iar Valeriu Gheorghiță spune că a discutat cu ei despre vaccin.

Dr. Valeriu Gheorghiță are doi copii, o fetiță de 6 ani și un băiat de 11 ani
Dr. Valeriu Gheorghiță are doi copii, o fetiță de 6 ani și un băiat de 11 ani

Dr. Valeriu Gheorghiță spune că și-a consultat copiii, o fetiță de 6 ani și un băiețel de 11 ani, în legătură cu administrarea vaccinului anti Covid, iar aceștia i-au transmis că vor aștepta să le vină rândul, după copiii care au neapărată nevoie de serul care să-i protejeze împotriva Covid-19.

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt avantajele, mi-au zis: «Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față», adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a mărturisit Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Cine are prioritate la vaccinul anti Covid

România a contractat 550.000 de doze pentru anul 2022, ceea ce ar ajunge pentru aproximativ 260.000 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani dintr-un total de 1,2 milioane, câți ar fi eligibili.

Autoritățile spun că au prioritate la vaccinare copiii care sunt în evidența medicilor cu următoarele afecțiuni:

  • obezitate,
  • afecțiuni cardiovasculare, poate malformații cardiovasculare,
  • alte tipuri de malformații (sindromul Down crește de cel puțin 10 ori riscul de deces prin COVID-19)
  • diabet,
  • boli cronice renale,
  • neoplazii (cancerele hematologice: limfoame, leucemii).

„Uitându-ne la copiii care au fost spitalizați cu forme moderate sau severe de boală, principalii factori de risc pe care acești copii i-au avut au fost obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul, bolile renale, iar obezitatea este legată direct de riscul de diabet. Mai mult, după Covid, există, se pare, un risc de două ori mai mare de a face diabet zaharat de tip I, acel diabet insulino-dependent”, a spus Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net