Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul de 38 de ani care va coordona campania de vaccinare anti-Covid

valeriu gheorghita jpeg
Dr. Valeriu Gheorghiță este medic primar la Spitalul Militar din București

Klaus Iohannis a anunțat marți că a început pregătirea campaniei de vaccinare anti-Covid și l-a numit pe medicul Valeriu Gheorghiță coordonator. Dr. Valeriu Gheorghiță are 38 de ani și lucrează în prezent la Spitalul Militar Central.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, va coordona campania de vaccinare anti-Covid și că dozele de vaccin vor fi ținute la Institutul Cantacuzino, în prezent în subordinea MApN.

”Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat Iohannis.

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Rezidenţiatul l-a făcut la Spitalul ”Matei Balş”. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar.

Citește și:

Klaus Iohannis: săptămâna viitoare românii vor ști cum se va face vaccinarea anti-Covid

Belgia garantează vaccinul gratuit anti-Covid pentru fiecare cetățean

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
asasinatul de la sarajevo jpg
arme ucraina
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg