Coronavirus pentru 12 aprilie. Numărul de cazuri a crescut periculos

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. Iată ce arată noile date!

Bilanț COVID-19 România 11 aprilie 2022
Bilanț COVID-19 România 11 aprilie 2022

În ultimele 24 de ore, 2.067 de cazuri noi de infectări cu virusul Sars-Cov-2 au fost raportate, cu 1.041 mai multe cazuri față de ziua anterioară. Din totalul de cazuri raportate, 253 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Numărul de persoane infectate a crescut

În unitățile sanitare specializate, numărul de persoane ce sunt internate în secțiile COVID este de 1.997 de persoane, cu 166 mai puține față de ziua precedentă. De asemenea, la terapie intensivă sunt internate 253 de persoane, cu 22 mai puține față de ziua anterioară. 

Din numărul de pacienți internați la ATI, 213 sunt nevaccinați. 

De la începutul pandemiei și până astăzi, 65.249 de persoane au decedat în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2. 

De asemenea, în cadrul perioadei de referință, aproximativ 39 de persoane au decedat, dintre care 21 de persoane de sex masculin și 18 de sex feminin. 

Din totalul de pacienți decedați, 29 dintre aceștia nu erau vaccinați anti-COVID-19. Persoanele vaccinate ce au decedat prezentau comorbidități

Vaccinul anti-COVID va fi făcut anual?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis că este de părere că vaccinul anti-COVID trebuie adaptat viitoarelor tulpini ale Omicron, explicând că, pe viitor, acesta ar trebui făcut anual, asemenea vaccinului antigripal.

Vezi și O lună de pandemie fără restricții: cum s-au schimbat cifrele fără mască

„E un vaccin care demonstrează în momentul de faţă că nu previne decât în mică măsură transmisibilitatea – e adevărat că previne formele grave şi decesul – dar trebuie adaptat noilor tulpini circulante şi lucrul ăsta îl vedem şi la gripă.

În fiecare an, facem o dată pe an, nu de două sau de trei ori pe an vaccin gripal şi lucrul ăsta probabil că se va întâmpla şi cu acest vaccin împotriva noului coronavirus, care de fapt e nou tot timpul, vedeţi, apar tulpini mutante care scapă răspunsului imun generat de vaccinul care a fost dezvoltat pentru varianta iniţială.”, a declarat recent Alexandru Rafila.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net