Coronavirus pentru 21 februarie. 85 de decese în ultimele 24 de ore

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus în România pentru ziua de 21 februarie. În ultimele zile s-a înregistrat un trend descendent în ceea ce privește numărul de cazuti noi, însă din păcate numărul bolnavilor care ajung în spital este în continuare ridicat.

coronavirus romania 19 decembrie 2021 jpg

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 7.694 de persoane ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, iar 959 dintre acestea sunt cazuri unor pacienți ce s-au reinfectat.

De asemenea, au fost raportate și 85 de decese. Categoria predominantă în rândul persoanelor afectate de virusul Sars-Cov-2 este a oamenilor cu vârsta peste 80 de ani, mai exact, 31 de decese. 

Din numărul total de pacienți care au decedat, cei ce erau vaccinați prezentau comorbități. Din totalul de decese înregistrat, 68 de pacienți ce au decedat nu erau vaccinați împotriva virusului Sars-Cov-2.

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, tot mai mulți pacienți ajung în spital cu forme grave ale bolii. Luni erau internați în secțiile Covid din spitalele românești 9.564 de pacienţi, cu aproximativ 400 mai mult decât duminică.

Aceste statistici sunt îngrijorătoare în contextul în care tulpina Omicron provoacă simptome mult mai ușoare decât tulpinile anterioare ale virusului. Din păcate, majoritatea celor care ajung în stare gravă la spital sunt nevaccinați.

Coronavirus pentru 21 februarie. Peste 2,6 milioane de cazuri de la debutul pandemiei

De la începutul pandemiei, până în data de 21 februarie, pe teritoriul României au fost raportate 2.671.314 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Din acest număr, 2.329.184 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 62.624 de persoane au decedat.

Coronavirus pentru 21 februarie

În România, persoanele care s-au infectat cu SARS-CoV-2 și au forme ușoare de boală trebuie să stea acasă, în izolare, timp de 5 zile dacă sunt vaccinate și 7 zile dacă sunt nevaccinate. După această perioadă, legal, pot ieși în societate.

Mulți atrag atenția că încă nu se simt vindecați și chiar au rezultat pozitiv la testul COVID. Este și cazul vedetei de televiziune Simona Gherghe, care a preferat să rămână în izolare câteva zile peste perioada obligatorie, pentru că încă mai avea simptome.

Ministerul Sănătății a clarificat acest aspect: „În situaţia în care starea de sănătate a pacientului nu permite reluarea activităţii (pacienţii care prezintă sechele post-COVID-19), se va elibera concediul medical”.

Este vorba despre concediu medical clasic, așa cum luai și înainte, când te îmbolnăveai, explică medicul de familie Ioana Stanciu-Lixandru: „Dacă mai sunt simptome, medicul de familie sau medicul de altă specialitate mai poate da concediu medical pe cod 01-boală obișnuită, nu pe COVID”

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net