Coronavirus pentru 7 aprilie. Sub 2.000 de cazuri înregistrate

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 6 aprilie. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că pandemia se află pe un trend descrescător, înregistrându-se scăderi atât în secţiile care internează pacienţi COVID, dar şi în secţiile ATI.

Coronavirus pentru 7 aprilie
Coronavirus pentru 7 aprilie

Numărul de cazuri e în scădere

Astăzi, 7 aprilie, Ministerul Sănătății anunță că 1.984 de cazuri noi de persoane ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2 au fost raportate, cu 336 mai puține față de ziua de ieri. Din totatul de cazuri, 221 dintre cazurile raportate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat cu noul coronavirus, fiind testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile de la ultima infectare.

Distinct de numărul total de cazuri confirmate, în urma retestării, 194 de persoane ce erau deja infectate au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.153 cu 137 mai puțin față de ziua anterioară.

La terapie intensivă sunt internate 280 de persoane, cu 58 mai puține față de ziua anterioară. Din totalul de 280 de pacienți internați, 238 sunt nevaccinați. Din totalul numărului de persoane internate, 117 sunt minori, 115 fiind internați în secții speciale, cu 14 mai puțini față de ziua anterioară, iar ceilalți 2 sunt internați la ATI.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.170 de persoane ce au fost infectate cu virusul Sars-Cov-2 au decedat.

Vezi și Certificatele de vaccinare ale copiilor, valabile nelimitat

În intervalul 06.04 (10:00) - 07.04 (10:00), au fost raportate 23 de decese aferente infectării cu virusul Sars-Cov-2, dintre care 15 persoane de sex masculin și 8 persoane de sex feminin.

Din totalul persoanelor decedate, 16 dintre aceștia erau vaccinați și 7 vaccinați. Persoanele decedate și vaccinate avea peste 60 de ani și prezentau comorbidități.

Alexandru Rafila, după creșterea numărului de cazuri de COVID

Întrebat, totuși, dacă în urma creșterii cazurilor de infectări COVID se impun noi restricţii în România, Alexandru Rafila a precizat că el nu este susținătorul unor astfel de măsuri. Cu toate acestea, ministrul Sănătății a declarat că nu consideră purtarea măştii de protecţie drept o restricţie, ci un mijloc de protecţie individuală. Rafila a explicat că speră ca aceasta vară să decurgă fără probleme și să revenim pe un trend descrescător, în ceea ce privește cazurile de infectare cu COVID.

Interes scăzut pentru vaccinare

Din cauza numărului mic de români care se vaccinează, autoritățile au desființat majoritatea centrelor de vaccinare, transferând imunizarea anti-COVID în sarcina medicilor de familie. În același timp, nu mai raportează zilnic numărul de persoane vaccinate, ci doar o dată pe săptămână. Astfel, în perioada 28 martie – 3 aprilie, s-au imunizat doar 11.637, dintre care 1.532 cu prima doză.

Citește și Ce s-a întâmplat cu un bărbat dupa ce s-a vaccinat de 90 de ori anti-Covid? Autoritățile au rămas uimite

8.094.499 persoane au fost vaccinate până acum cu schema completă, 8.121.484 cu prima doză şi 2.572.018 cu cea de-a treia doză. Numărul total de doze administrate din 27 decembrie 2020 a ajuns la 16.777.314.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net