Coronavirus pentru 10 aprilie 2022. Puțin peste 900 de cazuri noi

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi oferă zilnic informații actualizate despre evoluția cazurilor de Covid din ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. 

Numărul cazurilor noi de Covid e iar în scădere
Numărul cazurilor noi de Covid e iar în scădere

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, duminică (10 aprilie), în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 912 cazuri de Covid-19 şi nouă decese.

Numărul cazurilor de duminică a fost cu 539 mai mic faţă de ziua anterioară, când au fost raportate  1.451 de noi îmbolnăviri.

În spitale, numărul pacienţilor Covid este de 2.097, cu 105 mai mult decât sâmbătă. La ATI, sunt internate 279 de persoane, cu opt mai mult ca în ziua precedentă.

În plus, duminică, au fost raportate nouă decese, opt fiind ale unor pacienţi nevaccinaţi.

Județele cu cel mai mare număr de înmbolnăviri

Municipiul București se află pe primul loc la numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2: 333. Pe locul doi, se află județul Timiș, cu 74 de cazuri, iar pe trei, județul Ilfov, cu 58 de noi cazuri. 

O lună de la ridicarea restricţiilor anti-Covid

A trecut deja peste o lună de la ridicarea totală a restricţiilor anti-Covid în România, inclusiv a obligativităţii purtării măştii, chiar şi în spaţiile închise. În data de 8 martie, autorităţile sanitare au decis să nu mai prelungească starea de urgenţă, după doi ani de pandemie. 

Măsura a fost una dur criticată, deorece, în România, în acel moment, erau înregistrate 5.461 de cazuri de Covid-19, cu o rată de pozitivare de 10,72%.

Să fim serioşi – aţi «terminat» pandemia din pix, pe hârtie!!!! Faptul că se ridică obligativitatea purtării măştii în interior este o prostie. Este o prostie cu atât mai mult cu cât nu s-a făcut NIMIC în aceşti doi ani, în privinţa ventilării cât mai corecte a spaţiilor din spitale, şcoli, instituţii, clădiri de birouri“, a declarat, la aceea vreme, Laura Zaranfir, medic specialist ATI, la Spitalul Clinic Colentina. 

Cum arată acum situaţia generală a pandemiei

Dacă temerea cadrelor medicale şi a experţilor în sănătate a fost că cifrele pandemiei vor fi în creştere, datele cele mai recente arată că numărul persoanelor infectate, dar şi cele al pacienţilor internaţi şi al deceselor au scăzut cu peste 50%, în ultima lună. 

Situaţia din martie-aprilie 2022 este una chiar mai bună decât în aceeaşi perioadă a anului 2021, când exista carantină de noapte. Pe atunci, numărul pacienţilor internaţi la ATI era de trei ori mai mare ca acum, în timp ce cazurile zilnice depăşeau 10.000. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net