Cozi de sute de metri la benzinăriile din Bihor și Oradea. Panică printre şoferi, din cauza unui zvon

Ultima actualizare:

Un zvon apărut că prețurile carburantului au crescut considerabil ca urmare a conflictului izbuncit în Ucraina a provocat panică în rândul românilor. În aceste condiții, oamenii s-au grăbit să facă plinul mașinilor, iar la ma multe benzinării din țară s-au format cozi interminabile. 

Șoferii sunt panicați din cauza creșterii prețului combustibilului Sursă foto: expressdebanat.ro
Șoferii sunt panicați din cauza creșterii prețului combustibilului Sursă foto: expressdebanat.ro

După ce oamenii au format cozi la benzinerii, în urma zvonului că benzina ar putea ajunge şi la 11 lei pe litru, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Rompetrol şi OMV.  El a subliniat că nu există nicio problemă în România legată de lipsa carburanţilor şi că sunt stocuri suficiente. Virgil Popescu a mai spus că de joi se vor face controale, pentru a vedea care este exact situaţia din teritoriu şi pentru a aplica sancţiuni celor care au crescut artificial preţurile.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri! Nu există motive ca benzina să ajungă la 11 lei. Au apărut poze cu 9, 10 lei. De mâine o să înceapă controalele. Speculaţiile trebuie aspru pedepsite, mai ales când avem război la graniţă.”, a declarat Virgil Popescu, notează adevarul.ro.   

Cozi interminabile, după ce unele benzinării vindeau carburant cu 11 lei/litru

Sute de șoferi panicați s-au îndreptat spre benzinăriile din apropiere pentru a face plinul autoturismelor pe care le dețin. Unii dintre ei au adus și bidoane pentru a face provizii. În Bihor, s-au format cozi care s-au întins pe sute de metri. În ultimele zile, în municipiile Marghita sau Beiuş prețurile au explodat, astfel un litru de carburant a ajuns să coste chiar și 11 lei, spre uimirea și revolta șoferilor. 

Rareş Bogdan: "Sunt cazuri izolate"

Aceeași situație a fost semnalată și la o benzinărie din Oradea. Cu toate acestea, europarlamentarul Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă și subliniază că avem de a face cu o isterie alimentată artificial, iar oamenii nu au un motiv real pentru care să fie îngrijorați. 

image

  „Nu intraţi în panică! Deşi preţurile la carburanţi sunt inacceptabil de mari la tot ce depăşeşte 6 lei, ce s-a întâmplat la câteva staţii Mol din Bihor şi un mic operator privat reprezintă cazuri izolate. Nu este o realitate generală care să vă facă să intraţi în panică! Situaţia de la graniţa de Vest a României, nici acolo peste tot, este generată de raţionalizarea consumului în Ungaria, unde staţiile de benzină nu mai stau deschise decât 4 ore pe zi. Preţurile sunt 7.43, 7.55, 7.60, 7.80, respectiv 7.99 la unele staţii PETROM, OMV, Rompetrol, Oskar, NU au sărit de 8 lei, nicidecum nu au ajuns la 11 lei, respectiv la 11.20 decât în câteva staţii din reţeaua Mol din Bihor si la un operator privat mic, cu doar 2 staţii aflate pe graniţă. Vă rog din suflet, fiţi responsabili, NU intraţi în panică! Aveţi încredere! România este protejată şi sigura. Nu întraţi în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a fost mesajul scris de acesta pe pagina personală de Facebook.

image

În multe benzinării din țară, prețul benzinei și al motorinei a depășit 7,50 lei pe litru, iar sortimentele premium au ajuns să coste peste 8,20 de lei. Specialiștii spun că din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, au apărut schimbări dramatice pe piața de petrol. Și brașovenii au fost alarmați de creșterea prețurilor și s-au grăbit spre benzinării, unii dintre ei cu canistre în mâini. 

„M-a sunat cineva și mi-a spus că de la miezul nopții iar se va scumpi combustibilul. M-am dus și eu și erau cozi foarte mari. Interesant este că la Lukoil este cel mai aglomerat, deci românul boicotează doar pe Facebook benzinăria rusească”, a declarat un brașovean. 

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!    

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net