Cozi şi îmbulzeală la taxe şi impozite. Pensionarii au venit la ghișee cu noaptea în cap

Aglomeraţie la Taxe şi Impozite încă de luni, 8 ianuarie 2024! Ca de obicei, pensionarii au venit cu noaptea în cap, în ciuda gerului de afară, pentru a-şi plăti dările către stat. Reporterii „Adevărul” au stat de vorbă cu oamenii din Galaţi.

Gălăţenii s-au sculat  cu noaptea-n cap luni  ca să-şi plătească impozitele. Foto: Adevarul
Gălăţenii s-au sculat cu noaptea-n cap luni ca să-şi plătească impozitele. Foto: Adevarul

În ciuda gerului de afară, încă de la 4.30 dimineaţa, în jur de o sută de pensionari s-au aşezat la coadă, în faţa sediului Direcţiei de Fiscalitate Galaţi. Unii dintre ei au aşteptat câteva ore bune, până când s-au deschis ghişeele. Nu au lipsit nici micile îmbulzeli, atunci când s-au deschis uşile sediului. „De la ora 4.40 am venit, mai erau în faţa mea în jur de opt persoane. Am zis să termin de dat banii la stat. Primăria nu trebuia să încaseze? Nu mi-a fost frică de ger”, a spus un pensionar. 

Deşi aveau bonuri de ordine, toţi pensionarii au fost primiţi în interiorul sediului la ora 8:30, atunci când s-au deschis ghişeele instituţiei, pentru a nu mai sta în frig. „Am venit la ora 6.00. E foarte frig, am îngheţat. Trebuiau să ne lase să intrăm de la ora 7:00, nu să stăm la coadă în ger”, a spus un gălăţean.

„Am ajuns printre primii, ca să fiu sigur că reuşesc să-mi achit datoriile către stat. Aşa suntem noi, pensionarii. Dacă nu ne plătim datoriile din prima zi, nu putem dormi liniştiţi”, mărturiseşte un pensionar.  

Cu cât au crescut taxele şi impozitele

Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, gălăţenii pot plăti online taxele şi impozitele, pe platforma Ghişeul.ro. Aceştia pot intra în posesia ID-ului şi parolei alocate, prin intermediul poştei electronice, trimiţând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate şi ataşate. 

În acest an, taxele şi impozitele locale au crescut cu rata inflaţiei, respectiv 13,8 la sută. Contribuabilii care plătesc integral taxele şi impozitele locale pentru 2024, până pe 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%. 

Încasări mari şi în Bucureşti

Taxele şi impozitele  s-au achitat în special  online la Sectorul 6. FOTO: Primăria Sectorului 6
Taxele şi impozitele s-au achitat în special online la Sectorul 6. FOTO: Primăria Sectorului 6

11.135 de plăţi s-au efectuat miercuri, 3 ianuarie, la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 6, în prima zi de lucru din 2024. Şi contribuabilii din Sectorul 2 s-au grăbit: încasările depăşeau, la prânz, 1,7 milioane de lei, conform adevarul.ro. Primăria Sectorului 6 anunţă că taxele şi impozitele s-au achitat, în special, online, dar şi la aparatele selfpay. La centrele DGITL Sector 6 nu se mai fac plăţi la ghişee. „Atenţie! Bonificaţia de 10% o primiţi până la 31 martie, inclusiv. Nu e cazul să vă grăbiţi să plătiţi dările”, a transmis Primăria Sectorului 6.

Şi la Sectorul 2 situaţia e similară. Peste 4.300 de contribuabili din Sectorul 2 al Capitalei şi-au plătit deja taxele şi impozitele locale pe anul 2024, anunţă administraţia locală. „Astăzi la prânz, primele încasări din 2024 depăşeau 1,7 milioane de lei (aprox. 350.000 euro). Cele mai multe plăţi s-au făcut prin ghişeul.ro şi la oficiile poştale. Cei care îşi plătesc taxele până pe 31 martie 2024 beneficiază de 10% reducere. Nu trebuie să staţi însă la cozi interminabile”, a anunţat şi Primăria Sectorului 2 Bucureşti.

Mii de contribuabili  din Sectorul 2 şi-au  plătit deja impozitele  locale pe 2024. FOTO: Facebook
Mii de contribuabili din Sectorul 2 şi-au plătit deja impozitele locale pe 2024. FOTO: Facebook

Cum puteţi plăti impozitele de la distanţă:

pe platforma www.ghiseul.ro;

prin bănci, cu ordin de plată, utilizând internet banking, home banking etc. 

prin oficiile poştale

în baza actului de identitate în toate benzinăriile OMV din ţară;

prin intermediul staţiilor Selfpay, amplasate în Bucuresti şi Ilfov. Aici gasiţi harta staţiilor de plată: https://selfpay.ro/localizare/ (de regulă sunt amplasate în marile lanţurile de magazine alimentare şi în mall-uri);

prin mandat poştal (prin intermediul factorului poştal sau al subunităţii poştale).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net