Dan Șucu atacă Guvernul în numele a 2000 de companii. Ce acuză omul de afaceri

Dan Șucu, președintele Confederației Patronale Concordia, cea mai importantă „frăție” a patronilor relevanți din România, se ia la trântă cu Guvernul Ciolacu. Omul de afaceri, patronul printre altele al clubului Rapid și concernului Mobexpert cere imperativ Guvernului să își asume fără echivoc că nu vom mai avea creșteri de taxe în 2024. 

Dan Șucu
Dan Șucu trage un semnal de alarmă guvernului Ciolacu. Captură Protv

Dan Șucu anunță trage un semnal de alarmă la adresa modului cum se pregătește reforma pensiilor. El susține că firmele nu pot face față la o rundă nouă de creșteri de taxe când nici nu au văzut încă efectele celei recente, așa că „trebuie să fie exclusă orice nouă creștere a fiscalității”. 

Ce acuză Dan Șucu, președintele Confederației Concordia 

„Înțelegem că România și-a asumat prin PNRR o reformă, dar ceea ce am auzit astăzi vehiculat în spațiul public ne face să fim extrem de îngrijorați. Nu înțelegem cum în interiorul Guvernului o voce spune că vor fi necesare taxe suplimentare și alta că nu. Este datoria noastră să atragem atenția că economia încetinește și trebuie să fie exclusă orice nouă creștere a fiscalității. Companiile nu pot face față la o rundă nouă de creșteri de taxe când nici nu au văzut încă efectele celei recente”, pune punctul pe „i” Dan Șucu, președintele Confederației Patronale Concordia. 

Dezvăluirile lui Dan Șucu 

„Cu câteva minute înainte de ședința în care trebuia să ne spunem opinia pe acest proiect ne-a fost transmis un aviz al Ministerului Finanțelor, dar unul trunchiat din care lipseau tocmai cifrele relevante pe care le-am văzut ulterior în presă. Doar așa am aflat că acest proiect costă minim 33 de miliarde în plus, că taxele vor trebui să crească cu 2% din PIB, că deficitul care trebuia adus sub control cu recentul pachet fiscal va crește și nu o să scadă și că este posibil să ajungem în situația suspendării fondurilor europene. Un astfel de scenariu este inacceptabil” dezvăluie Dan Șucu, președintele Confederației Patronale Concordia. 

Cine este Dan Șucu 

Dan Șucu este născut pe data de 25 aprilie 1963, în București și este unul dintre cei mai importanți antreprenori români. De meserie inginer este patronul Mobexpert și investitorul principal de la echipa de fotbal Rapid București. Conform 1923.ro, Dan Șucu și-a început parcursul profesional ca ghid turistic, dar a intrat în sfera antreprenoriatului după Revoluție, când a deschis un mic centru de vânzări en gros.

În 1989, Dan Șucu a absolvit Universitatea Politehnică din București, obținând o diplomă în Tehnologia Construcțiilor de Mașini. Până a deveni celebru și a revoluționa piața industriei de mobilă din România, Șucu a explorat diverse afaceri, inclusiv cu fructe și haine din Turcia. În 1993, Dan Șucu a plecat la un târg de mobilă din Franța, astfel că acea i-a adus și o idee de afacere pentru România.

„Nu mai văzusem în România canapele din piele și mi-au plăcut foarte mult. La fel și ideea de mobilier de birou specializat”, a mărturisit Dan Șucu la acea vreme conform sursei citate 

Compania fondată ulterior de el, Mobexpert este lider în domeniul producției de mobilă și decorațiuni și deține o rețea impresionantă de 26 de magazine, inclusiv în Sofia și Belgrad, opt fabrici. și are o forță de muncă formată din 2.300 de angajați, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 200 de milioane de euro. 

În 2022, Dan Șucu a devenit noul acționar al echipei Rapid București, achiziționând 50% din acțiunile acestui club din Giulești. Estimările analiștilor economici plasau anul trecut averea sa într-un interval cuprins între 120 și 125 de milioane de euro.  

Ce înseamnă Confederația Patronală Concordia 

Confederația Patronală Concordia al cărei președinte a fost ales Dan Șucu reprezintă 2200 de companii din 15 domenii cu peste 330.000 de angajați. Este cea mai mare organizație a patronatului român în acest moment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net