Crăciun de poveste la hoteluri și pensiuni: pomana porcului, concerte, colindători! Unde a cântat Bodo de la Proconsul

Ultima actualizare:

A fost un Crăciun de poveste pentru cei care au ales să petreacă sărbătorile la munte, mai ales că prima ninsoare s-a așternut din plin peste zonă. Hotelurile și pensiunile s-au pregătit pe măsură: bucate proaspete tradiționale, pomana porcului, colindători, dansul Urșilor, cina de Crăciun și concerte.

De exemplu, cei care au ales să petreacă Crăciunul la Elexus Predeal au avut parte de un concert de excepție Proconsul. Pe pajiștea restaurantului Robinson a fost organizat un târg unde turiștii s-au delectat cu preparate la proțap, sarmale, salata de boeuf, fasole cu ciolan, cozonac, vin fiert, ceai sau ciocolată caldă. Apoi au fost colindați de un grup de tineri, iar deliciul serii a fost Jocul Urșilor: ceata de urători din Comănești, Buzău. Urători deghizați în urs, ursarii, fluierarii și toboșarii au oferit un moment magic adunați în jurul focului de lemne. Întreaga scenă a fost filmată cu drone, iar turiștii s-au fotografiat cu urșii.

Și la pensiunile din Bran-Moeciu-Fundata veselia a fost la ea acasă. Colindătorii au fost nelipsiți, de la copii din vecini până la absolvenți de Teologie care au anunțat Nașterea Domnului. S-a tăiat porcul, s-a făcut pomană la ceaun, s-a udat din plin cu țuică și vin fiert. Cei mai temerari s-au dat cu sania sau schiurile și au profitat de vremea autentică de iarnă. Atât cât a ținut: două zile!

A doua zi, la cina festivă de Crăciun, gazdele au optat atât pentru bucate tradiționale, dar și pentru preparate mai ușoare pe bază de pește, carne de pui și deserturi cu multe fructe.  Au ciocnit un pahar de vin, prosecco dar și alte băuturi sofisticate. În timp ce restaurantele și hotelurile cu ștaif de pe Valea Prahovei, au susținut concerte trupe mari sau foști concurenți de la "Românii au Talent" sau „Vocea României”, la pensiuni atmosfera a fost întreținută de DJ sau trupe locale de coveruri și muzică de petrecere. Indiferent cine a cântat, mesenii au rupt ringul!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net