Cu ce mijloace de transport poți circula azi în București în cazul grevei STB. Soluția salvatoare

Ultima actualizare:

Greva spontană STB din București a paralizat întreaga circulație. În aceste condiții, Metrorex a luat o decizie de ultim moment pentru a contribui la fluidizarea traficului. 

Metrorex introduce toate trenurile în ciruclație din cauza grevei STB
Metrorex introduce toate trenurile în ciruclație din cauza grevei STB

Greva spontană a angajaților STB, nemulțumiți de salariile pe care le primesc, a blocat traficul din Capitală. Așadar, Metrorex a introdus în circulație toate metrourile de care dispune. În plus, acestea vor sosi în stație la un interval minim posibil, în timpul orelor de vârf. 

Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Poliția Metrou realizează acțiuni de patrulare în stațiile cu afluență de călători, pentru respectarea regulilor de acces și distanțare socială, se arată în comunicatul emis de Metrorex. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, oprirea totală a lucrului în situaţia actuală de stare de alertă, cu incidenţă crescută a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2, este ilegală şi creează un mare deserviciu locuitorilor Capitalei. 

Primarul Nicușor Dan, declarații despre grava STB 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat că grava angajaților STB este una ilegală și foarte gravă întrucât afectează un număr mare de bucureșteni. Din punctul său de vedere ce se petrece joi dimineață nu este o grevă spontană, ci o acțiune organizată de un sindicat. 

"Acțiunea în instanță e depusă la Tribunalul București de STB, care cere să se constate că acțiunea e ilegală. Privind litigiul de muncă, va fi o cerere de intervenție din partea municipalității, pentru că greva afectează viața a sute de mii de bucureșteni", a declarat Nicușor Dan. 

Nemulțumirile angajaților STB

Angakații STB sunt nemulțumiți de salariile pe care le au în acest moment, suma medie pe care o primesc lunar fiind cea de 4.000 de lei. Ei sunt nemulțumiți că multe ture au fost eliminate, precum cele de weekend și nu mai au posibilitatea de a-și rotunji veniturile. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net