Culmea ironiei. Prima cursă de când România e în Schengen cu frontierele aeriene a venit tocmai din Austria

Procedurile pentru călătoriile cu avionul în spațiul Schengen sunt mult mai rapide. România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie. Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi Valentin Iordache a făcut declarații. 

România a intrat în Schengen Foto: Pixabay.com
România a intrat în Schengen Foto: Pixabay.com

„Mi-am scos pașaportul degeaba"

Dan Mușat călătorește frecvent în Europa și nu numai. A fost printre primii români care au sosit din țară exact la miezul nopții. Dan Mușat, pasager: „Este un sentiment deosebit, mi-am scos pașaportul degeaba. E un sentiment foarte bun să te simți cetățean european. Din Viena vin acum, dar am venit din New York, de fapt”. Peste 130 de pasageri ai cursei din capitala care ne-a blocat aderarea completă au fost, culmea, primii beneficiari ai statutului de stat membru Air Schengen.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi, Valentin Iordache, a declarat că este „uşor ironic” acest lucru, făcând referire la cursa Austrian Airlines de la Viena, aluzie la faptul că Austria este ţara care se opune admiterii complete a României în Schengen.

Verificarea actelor a devenit istorie

„Primii pasageri care au intrat fără control de frontieră în această seară sunt o parte din pasagerii unei curse Lufthansa de la Frankfurt. Au fost 92 de pasageri. Circa 20 dintre aceştia nu au mai trecut prin controlul de frontieră, pentru că s-a făcut ora 0:00. Prima cursă integral operată fără control de frontieră din spaţiul Schengen este, uşor ironic, cursa Austrian Airlines de la Viena”, a declarat Valentin Iordache, conform News.ro.

După ce verificarea actelor a devenit istorie, acum echipele de la frontieră vor patrula aeroportul și pot face verificări aleatorii, în special în cazul călătorilor cu minori, care au regim special. Regulile noi sunt valabile pe toate cele 16 aeroporturi internaționale din România.

Ce se știe despre aderarea terestră 

Controalele la frontierele rutiere spre Schengen ale României rămân în continuare în vigoare, o problemă uriașă în perioadele de vacanță ori de sărbători. Dar și o pierdere masivă din punct de vedere al transportului de marfă. Săptămâna viitoare, ministrul român de Interne călătorește la Viena, unde va discuta cu omologul său inclusiv despre integrarea deplină. Guvernanții de la București speră să obțină un termen clar pentru aderarea terestră până la final de an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net