Reguli pe care va trebuie să le respectăm în aeroporturi din 31 martie

Ultima zi a lunii martie va aduce pentru România schimbări semnificative în ceea ce privește controlul la frontierele aeroporturilor și porturilor maritime. Pe 31 martie 2024, țara noastră va intra sub prevederile regulilor Spațiului Schengen în aceste locații, ceea ce va marca un pas important în direcția facilitării circulației și creșterii eficienței proceselor de securitate.

Aeroport. Foto: arhiva.
Aeroport. Foto: arhiva.

Conform declarațiilor oficiale făcute de chestorul de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, persoanele care intră în terminalul aeroportului după ce trec prin procedura de control la securitate vor putea merge direct către porțile de îmbarcare. Această procedură este standard în toate aeroporturile din Spațiul Schengen și va fi aplicată și în România începând cu data de 31 martie.

Este important de menționat că pe tot traseul parcurs de către pasageri, aceștia vor putea fi verificați de către forțele de ordine competente, cum ar fi Poliția de Frontieră, echipajele mixte ale Poliției Române, Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Imigrări. De asemenea, începând cu această dată, vor exista ghișee doar pe fluxul non-Schengen.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net