Cum a fost pedepsită o șoferiță româncă care a gonit pe șoselele din Olanda. Ce viteză avea

O femeie din Pitești a depășit viteza legală, în august 2023, pe o autostradă din Olanda. Pentru că aceasta nu a plătit amenda în valoare de 108 euro nici până acum, autoritățile olandeze au trimis o sesizare către Judecătoria Pitești, iar magistrații de acolo au decis că persoana în cauză este bună de plată, scrie adevărul.ro

Ce amendă a primit o româncă Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)
Ce amendă a primit o româncă Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)

Amendă de 108 euro pentru o șoferiță

O femeie din Pitești care la începutul lui august 2023 a fost înregistrată de radare pe o autostradă în apropierea localității Baambrugge (la 14 km de Amsterdam), depășind cu 12 km/oră viteza legală maximă admisă pe autostradă, punând în pericol siguranța rutieră, a primit o amendă pe care nu a achitat-o.

Mai exact, printr-o hotărâre definitivă emisă de autoritățile olandeze pe 19 septembrie 2023, șoferița din România a fost obligată la plata unei amenzi de 108 euro. Numai că, deși a primit o scrisoare și telefoane, femeia nu a răspuns, preferând să nu achite amenda. 

Hotărâre emisă de autoritățile olandeze

Autoritățile olandeze au trimis, la începutul lunii martie 2024, o sesizare către Judecătoria Pitești, prin care au cerut recunoașterea și executarea sancțiunii pecuniare stabilite printr-o hotărâre definitivă privind-o pe patroana din Pitești.

Magistrații de la Judecătoria Pitești au recunoscut hotărârea emisă de autoritățile olandeze, dispunând ca femeia să achite amenda de 108 euro.

Alt caz al unui bărbat nevoit să achite 436 de euro

O altă persoană, din județul Bacău, a ajuns în fața instanței după ce a fost prinsă cu o viteză cu 38 de km/oră peste limita legală pe Europaweg (A21), în Arnhem, Olanda. Mai mult, aceasta nu a achitat amenda pe loc, așadar autoritățile olandeze au fost nevoite să apeleze la ajutorul omologilor din România.

De la momentul săvârșirii fapeti a trecut aproximativ un an și jumătate. Bărbatul a fost adus în fața Judecătoriei din Onești, care l-a obligat pe acesta să achite suma de 436 de euro, adică aproximativ 2.154 de lei.

Reguli stricte de circulație, în Olanda

Șoferii români care tranzitează Olanda riscă amenzi uriașe, începând din martie 2024, dacă nu respectă regulile de circulație. Autoritățile au anunțat că vor majora sancțiunile, aceasta fiind considerată soluția potrivită.

Olanda a majorat amenzile pentru cei care încalcă legislația rutieră cu aproximativ 10%. Șoferii sancționați vor plăti mai mult cu 5,7%, pe de-o parte, din cauza inflației. Pe de altă parte, va mai exista o creștere de 4,3% pentru a acoperi găurile din bugetul public. Ministrul olandez de interne, Dilan Yeşilgöz, susține că nu vede alte mijloace pentru a acoperi costurile de securitate ale statului olandez.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net