Cum a reușit un tânăr din Maramureș să facă o avere la doar 22 de ani. Leguma banală care l-a îmbogățit

Dacian, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a reușit să pună bazele unei afaceri profitabile în domeniul agriculturii, în cel mai cunoscut bazin legumicol din Maramureş. Băiatul a primit moştenire un teren agricol de la bunicul său și nu a vrut să îl lase în paragină. A decis să planteze câteva legume foarte căutate de români, care i-au adus profituri semnificative la sfârșit de an.

Dacian a făcut avere la 22 de ani / foto: captură Observator.ro
Dacian a făcut avere la 22 de ani / foto: captură Observator.ro

Cu toate că ne aflăm în plină toamnă, în piețe pare că a venit primăvara. Pentru a doua oară în acest an, tarabele sunt pline de trufandele. Pe lângă vinete, gogoșari și dovleac, vedetele din această toamnă sunt ridichile și ceapa verde. Salată proaspătă, dar la un preț mult mai mare.

„Mulțumită vremii bune, reușim să...”

Dacian, în vârstă de doar 22 de ani, face agricultură în cel mai renumit bazin legumicol din Maramureș. Pe terenul pe care l-a moștenit de la bunicul său și pe care nu a vrut să îl lase în paragină, tânărul a pariat pe o legumă foarte căutată: ridichi. Acest lucru a dus la profituri neașteptate la sfârșit de an.

Mulțumită vremii bune, reușim să mai obținem a două cultură de ridichi pe acest an. Până în momentul de față am investit 20.000 euro în spatii protejate și special utilaje panouri fotovoltaice. Preturile sunt destul de bune datorită cererii de pe piață”, a declarat Dacian, pentru observator.ro.

Prețurile mai mari decât cele sezoniere nu i-au descurajat pe cei care vor să-și umple farfuriile cu trufandele de toamnă. Piețele miros deja a primăvară. Cei care ajung pe la tarabe se pot bucura de savoarea vinetelor, gogoșarilor, dovlecilor, dar și cea a ridichilor.

În prezent, o legătură de ceapă verde costă în piețe 3 lei, iar una de ridichi 4 lei. Totuși, clienții recunosc faptul că producătorii locali muncesc din greu pentru a pune pe tarabe legume proaspete.

Este o primăvară târzie acum, este bine. Frumoasă recoltă, verdețuri sunt, spanac, ceapă verde, salată, ridichi”, a spus o producătoare locală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
test inteligenta istock jpg
plante pentru somn odihnitor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net