Cum arată șantierul unde se construiește cel mai modern teatru de vară din România, în parcul bucureștean Bazilescu
Ajuns o groapă de gunoi după 1990 și considerat o palmă pe obrazul Capitalei, Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu din sectorul 1 al Capitalei dă semne că va reveni în 2024 la viață. Autoritățile sectorului 1 au preluat grădina de vară construită în 1953, părăsită în ultimii 20 de ani și au început ample lucrări de realizare a unui complex cultural
Ce spune primarul sectorului 1 despre stadiul lucrărilor
„(…)Primele noastre măsuri de intervenție au vizat consolidarea construcției pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure. Așa că am construit fundații noi, pe care le-am armat cu oțel.
Apoi am cămășuit pereții, am desfăcut instalațiile vechi și am am demolat planșeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate”, a explicat pe contul său de pe o rețea de socializare primarul sectorului 1, Clotilde Armand ce s-a făcut până acum la Teatrul de vară Bazilescu.
Edilul spune că alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistență importante: pereții structurali din beton armat care vor placa, pe ambele fețe, șpaleții (nr. zidul) de zidărie.
Au fost construite fundații și pereți noi, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară. Folosim materiale de calitate și dăm atenție la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare și modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu.
Cum va arăta noul Teatrul de Vară Bazilescu
Teatrul de Vară va fi un amfiteatru în aer liber care va fi utilizat ca un spațiu de evenimente. Prin revitalizarea acestui imobil se va crea un spațiu nou pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane a anunțat detalii din proiect primarul sectorului 1. Deasupra scenei va fi amenajat un spațiu cu destinația de bar sau cafenea care va completa sub forma literei „U” teatrul de vară.
Povestea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu
Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu este monument istoric și a fost construit în 1953, de arhitectul Paul Emil Miclescu. Avea 2000 de locuri și a fost inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților din același an. Conformarea amfiteatrului se inspira din cea a teatrului în aer liber din parcul Frunze, din Soci (nr. oraș în Rusia), cu parterul în pantă cu bănci paralele cu scena, desparţit de un parapet jos de zidărie de balconul cu gradene concentrice.