Cum ești păcălit în piață! Metoda inedită prin care vânzătorii te fac să plătești mai mult

Atunci când mergeți la piață este bine să fiți foarte atenți pentru că există vânzătări care te pot înșela. Click! îți dă câteva ponturi care te vor ajuta să nu ți se întâmple niciodată asta!

La piață, vânzătorii te pot păcali ușor / foto: Pixabay
La piață, vânzătorii te pot păcali ușor / foto: Pixabay

Mulți cred că dacă merg la piața să cumpere legume și fructe vor plăti mai puțin ca la supermarket, dar acest lucru nu este mereu valabil, mai ales dacă e să luăm în considerare povestea unui bărbat din Craiova.

Cântarul, instrument de infracțiune

Cele mai multe „furturi” sunt făcute cu ajutorul cântarului pe care-l folosesc vânzătorii din piață, rar verificat de clienții grăbiți.

Și totuși, dacă un client descoperă că a primit o cantitate mai mică în loc de cea dorită și-l confruntă pe vânzător, acesta din urmă nu va recunoaște niciodată greșeala făcută.

În alte cazuri, vânzătorii încearcă să rezolve rapid situația ca să nu fie descoperiți și de alți clienți. De exemplu, craioveanul menționat mai sus a achiziționat struguri din Piața Mare din Craiova, dar a fost păcălit la cântar. Acesta a plătit pentru 2,200 kg, dar cantitatea afișată de cântar a fost de 1,950 kg.

„Te păcăli cu două boabe”

„Când m-am întors mi-a pus diferența în plasă, de faţă cu administratori ai pieței. I-am spus administratorului pieței: domne, luai niște struguri și plătii atât, iar pe cântar fu atât. Şi el mi-a zis: aaa, păi ce, te păcăli cu două boabe!”, a povestit acesta pentru Gazeta de Sud.

Când s-a dus să îi ceară socoteală vânzătoarei, craioveanul nu a mai cântărit sacoșa din nou, ci a mai pus niște struguri în ea. Aceasta nu doar că s-a enervat, dar l-a și amenințat pe client.

„Eu am pus doar patru ciorchini mari, iar dânsa a mai pus doi mici. Pe urmă i-a luat înapoi și mi-a luat bani și pe aia. Un kilogram era 15,99 lei, ea mi-a luat 34,5 lei şi mi-a dat 1,950 kg. M-a păcălit cu 2-3 lei. Și nu a fost greșeală, a fost cu intenție” , a mai spus bărbatul, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net