Crăciunul a început deja la Craiova. Anunțul „bizar” al Olguței Vasilescu

Cine și-a fi imaginat așa ceva? Deși nici vara nu a început încă, Primăria din Craiova a luat o decizie cât de poate de... ciudată. Click! îți spune despre ce este vorba!

Căsuța lui Moș Crăciun a fost montată deja la Craiova / foto: arhivă personală
Căsuța lui Moș Crăciun a fost montată deja la Craiova / foto: arhivă personală

Ne aflăm de abia la mijlocul lunii mai, iar pregătirile pentru Târgul de Crăciun din 2023 au început deja. Căsuța lui Moș Crăciun a fost „montată” și urmează să i se atașeze și...luminițele.

„Se termină Story Wood Cut și avem deja căsuța lui Moș Crăciun, pregătită pentru târgul din iarnă. Are 6 metri înălțime, un ceas supradimensionat, e funcțională și urmează să i se atașeze instalațiile de iluminat.

Gabi Rizea și echipa de sculptori selectată de Casa de Cultură Traian Demetrescu au făcut, iarăși, minuni!! Anul acesta vrem să ne păstrăm pe podium în topul european!”, a postat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. (mai multe imagini AICI)

Și anul trecut Craiova a început Crăciunul mai devreme

La Craiova, luminile de sărbători s-au aprins anul trecut în data de 11 noiembrie, în fața a peste 100.000 de spectatori, după cum au estimat polițiștii locali.

Tot atunci, au fost deschise și căsuțele de la târgul de Crăciun. Evenimentul s-a desfășurat cu aproximativ două săptămâni mai devreme față de anii precedenți. Au fost aprinse, atunci, un milion de beculeţe.

Cine este Gabi Rizea, carverul cu 14 drujbe

Cel care a realizat proiectul, Gabi Rizea e la bază inginer silvic. A absolvit facultatea la Brașov și a declarat pentru forestmania.ro că silvicultura va rămâne mereu marea lui dragoste.

„Când eram mic, am copilărit lângă Pădurea Grajdului, o pădure de stejari și frasini, unde pe timpuri Mihai Viteazul avea herghelie. Era la câțiva kilometri de satul în care am crescut. Și fugeam de acasă și stăteam în pădure până seara.

Am avut o copilărie frumoasă. Străbunicul meu a fost fierar. Avea un atelier de fierărie în curte, cu nicovală, făcea seceri, sape, dar îi plăcea să și sculpteze. Și îmi făcea din când în când cerbișori din bucățele de lemn, cu briceagul”.

Lui Gabi îi plac foarte mult drujbele. Cel mai mult ține la „Katiușa”! De fapt, toate au nume. „E o relație tehnico-sentimentală”, ne spune. Iată câteva dintre celelalte nume puse drujbelor: Alioșa, Helena, Cornelia, Natasha, Boris, Katia. „Boris e cea mare, de 7 cai putere. Katiușa e cea mică, de 1,5 cp. „Dar e nervoasă!”, mai spune el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net