Cum ├«╚Ťi declari locul reziden╚Ťial de parcare din Bucure╚Öti ca s─â nu pl─âte╚Öti tarifele speciale

Click!┬á├«╚Ťi spune cum ├«╚Ťi declari locul reziden╚Ťial de parcare din Bucure╚Öti ca s─â nu pl─âte╚Öti tarifele speciale. Odat─â cu noile schimb─âri anun╚Ťate de prim─âria din capital─â, lucrurile vor deveni ceva mai complicate ╚Öi mai scumpe pentru cei care de╚Ťin ma╚Öini.

maisni vanzare automobile noi parcare foto shutterstock
Se schimbă regulile privind parcarea în București

├Äncep├ónd cu data de 15 august, ┼čoferii care vor vrea s─â parcheze pe arterele gestionate de Prim─âria Bucure┼čti, unde sunt trasate locuri de parcare, vor trebuie s─â pl─âteasc─â, iar suma va fi diferit─â ├«n func┼úie de zon─â. Cine nu respect─â regulile ╚Öi este prins va pl─âti o amend─â de 200 de lei ╚Öi se va trezi cu ro╚Ťile blocate. ├Än total este vorba de aproximativ 10.000 de locuri gestionate de PMB.

Află toate detaliile aici: Parcarea în București, schimbări majore! Cât costă un abonament și ce amenzi pot fi aplicate

Astfel, mul╚Ťi bucure╚Öteni se vor trezi c─â devine ╚Öi mai complicat─â g─âsirea unui loc de parcare. Autorit─â╚Ťile au instaurat tot felul de abonamente, iar unele dintre ele se adreseaz─â riveranilor.

Vezi ╚Öi:┬áC├ót a pl─âtit un b─ârbat pentru 3 ore de parcare la spital? ÔÇ×Ru╚Öine, nu am fost acolo ├«n vacan╚Ť─â!ÔÇŁ

Locuri de parcare în București. Ce trebuie să facă riveranii

Astfel, persoanele fizice care posed─â autoturisme ┼či au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public au posibilitatea de a ob╚Ťine un abonament. Acesta este de dou─â tipuri:

  • cu rezervarea locului de parcare 24/7, ├«n fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din Bucure╚Öti.
  • f─âr─â rezervarea locului de parcare 24/7, ├«n fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din Bucure╚Öti.

Pentru eliberarea abonamentului, riveranii trebuie s─â prezinte buletinul de identitate care s─â demonstreze faptul c─â domiciliaz─â pe strada pentru care doresc s─â li se elibereze abonamentul ┼či certificatul de ├«nmatriculare al autovehiculului care s─â demonstreze c─â respectivul autoturism este proprietatea sa ori copia dup─â contractul de leasing pentru persoana fizic─â pentru dovedirea faptului c─â solicitantul de┼úine ├«n folosin┼ú─â autovehiculul respectiv.

Poate te interesează: Peste 1.300 de locuri noi de parcare în București. Uite unde vor fi disponibile

Pentru a se putea acorda acest tip de abonament, adresa din certificatul de ├«nmatriculare trebuie s─â fie aceea┼či cu cea din buletin.

Exist─â tarife preferien╚Ťiale pentru riverani. C├ót vor pl─âti ace╚Ötia

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a venit cu mai multe explica╚Ťii, joi sear─â, la Digi24. Acesta a precizat c─â sunt tarife diferen┼úiate pentru parc─ârile de re┼čedin┼ú─â, administrate de prim─âriile de Sector ┼či locurile de parcare administrate de Prim─âria General─â Bucure┼čti.┬á

ÔÇ×├Än Municipiul Bucure┼čti exist─â dou─â tipuri de locuri de parcare, cele de re┼čedin┼ú─â atribuite de prim─âriile de sectoare, la tarife de 400-600 de lei ┼či vorbim de locurile de parcare care sunt administrare de Prim─âria Municipiului Bucure┼čti, acele locuri de parcare trasate cu albastru.┬á

Noi nu ne atingem sub nicio form─â de locurile de parcare de re┼čedin┼ú─â pe care cet─â┼úenii le au ┼či le vor utiliza┬á ├«n continuare, an de an, la tarifele la care le-au preluat de la prim─âriile de SectorÔÇŁ, a declarat Bujduveanu, potrivit News.ro.

Viceprimarul a precizat c─â riveranii vor pl─âti un tarif preferen┼úial de 1,6 lei pentru o noapte de parcare. Bujduveanu a mai transmis c─â, pentru locurile de re┼čedin┼ú─â, tariful este diferit. Ace╚Ötia vor pl─âti┬á50 de lei/lun─â pentru rezervare, pentru locul de re┼čedin┼ú─â, iar rezervarea este valabil─â ├«n intervalul 19.00- 07.00.

ÔÇ×├Än rest, exist─â untarif de zi, pentru riverani, care se ridic─â la 100 de lei/lun─â. ├Än total, ├«nsumeaz─â 150 de lei/lun─â, un loc de parcare, ├«n proximitatea casei, cu rezervareÔÇŁ, a transmis viceprimarul.

Totodat─â, Stelian Bujduveanu a explicat clar c─â nu po┼úi primi un loc de parcare de riveran, la tarif preferen┼úial, dac─â nu ai documente care s─â ateste c─â locuie┼čti acolo..

Tarife pentru parcarea în București. Ce abonamente vor exista pentru riverani

Dup─â cum spuneam, riveranii pot beneficia de abonamente cu sau f─âr─â rezervarea locului de parcare, 24/7, ├«n fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din Bucure┼čti.

În cazul rezervării unui loc, riveranii din zona 0 vor plăti: 900 de lei pe lună, 4.860 de lei pe semestru sau 8.640 de lei pe an. În schimb, cei din zona 1 vor plăti 700 de lei pe lună, 3.780 de lei pe semestru sau 6.720 de lei pe an, iar riveranii din zona 2 vor plăti 400 de lei pe lună, 2.160 de lei pe semestru sau 3.840 de lei pe an.

Persoanele fizice care posed─â autoturisme ┼či au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public ╚Öi vor abonament f─âr─â rezervarea unui loc vor trebuie s─â pl─âteasc─â ├«n zona 0 suma de 200 de lei pe lun─â, 1.100 pe semestru sau 2.000 de lei pe an.

├Än schimb, cei din zona 1 vor pl─âti 100 de lei pe lun─â, 550 de lei pe semestru ┼či 1.000 de lei pe an. ├Än Zona 2 tarifele vor fi de 80 de lei pe lun─â, 440 de lei pe semestru ┼či 800 de lei pe an.

Cum comentează Nicușor Dan noile reguli privind parcarea în București

Nicu┼čor Dan FOTO  Inquam Photos / George C─âlin

Noile reguli privind parcarea ├«n Bucure╚Öti vor intra ├«n vigoare ├«ncep├ónd cu 15 august.┬á┼×oferii risc─â amenzi ┼či blocarea autovehiculelor, dac─â nu respect─â m─âsurile impuse de autorit─â╚Ťi. Conform primarului general al Capitalei, Nicu┼čor Dan, decizia a fost luat─â ÔÇ×pentru a ├«nv─â┼úa bucure┼čteniiÔÇŁ cu aplicarea acestui regulament.

ÔÇ×Noi avem un regulament de parcare, aprobat de Consiliul General, care prevede ┼či tarife ┼či sanc┼úiuni, pentru c─â el nu a fost aplicat p├ón─â acum ┼či decizia este de a-l aplica ┼či se refer─â la acele 10.000 de locuri de parcare pe care PMB le gestioneaz─â.┬á(...)

Decizia a fost luat─â pentru a ├«nv─â┼úa bucure┼čtenii pentru aplicarea acestui regulamentÔÇŁ, a precizat Nicu┼čor Dan la mijlocul s─âpt─âm├ónii.

┬á Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á

Alina Sorescu (9) jpg
Angelina Jolie (2) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
FotoJet (2) jpg
anca dinicu (2) jpg
alec baldwin jpeg
lama margherita clejani fulgy jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg