Cum poți petrece un weekend ca turist în București

Ultima actualizare:

    Capitala României are un farmec aparte, viață de noapte și suficiente activități și atracții cu care îți poți umple un weekendSursa foto: ArvidO (pixabay.com)
Capitala României are un farmec aparte, viață de noapte și suficiente activități și atracții cu care îți poți umple un weekendSursa foto: ArvidO (pixabay.com)

În ultimii ani, Bucureștiul a devenit extrem de popular în rândul turiștilor străini, fiind una dintre cele mai ieftine capitale europene și oferind suficiente opțiuni pentru distracție. Turiștii sunt atrași atât de istoria diversă și bogată a orașului, dar și de prețurile mici din restaurante și localuri, incomparabile cu cele din vestul Europei.

De altfel, pentru cazare in Bucuresti găsești și opțiuni cu 10 euro pe noapte pentru camere închiriate în regim hotelier. În aceste condiții, un weekend în capitală este incontestabil mai ieftin decât un city break în străinătate, iar dacă știi să te bucuri de timpul pe care îl ai la dispoziție, el poate avea același farmec ca o excursie în afară.

Spre deosebire de metropole precum Parisul sau Londra, Bucureștiul poate fi vizitat și într-un city break de un weekend, suficient timp pentru a vedea principalele atracții turistice și a te bucura de atmosfera orașului. Iată ce poți face:

Admiră Ateneul Român

Ateneul Român este una dintre cele mai frumoase clădiri din București. Construit la finalul secolului XIX de către arhitectul francez Albert Galleron, Ateneul este un simbol al capitalei, iar aici au loc cele mai elegante și sofisticate evenimente culturale muzicale. Interiorul Ateneului este chiar mai impresionant decât fațada clădirii. Scările în spirală sunt construite din marmură, iar arcadele sunt decorate cu medalioane, fiecare reprezentând o ramură a artei sau diferite științe. Orga din interior, construită la indicațiile lui George Enescu, completează perfect sala mare, decorată cu fresce.

Vizitează Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului, denumit în trecut Casa Poporului, rămâne și azi una dintre cele mai impresionante și scumpe clădiri din Europa, grație dimensiunilor sale. Este a doua cea mai mare clădire din lume în funcție de suprafața ocupată, după Pentagon, și are o istorie controversată. Pentru a construi Casa Poporului, fostul dictator Nicolae Ceaușescu a comandat demolarea unui cartier întreg, denumit Uranus, unde se aflau biserici, sinagogi și peste 30.000 de locuințe. Palatul Parlamentului măsoară 270 de metri lățime și 240 de metri lungime, are 12 etaje și alte 8 etaje subterane, numărând 1.100 de încăperi. 

Fă o plimbare în parcul Cișmigiu

Situate în centrul orașului, Grădinile Cișmigiu reprezintă primul parc deschis în București – în 1854. Parcul a fost proiectat de Wilhelm Mayer în stil britanic, iar primăvara, când pomii sunt înverziți și natura înflorește, Cișmigiul se transformă într-o oază de verdeață în centrul unui București aglomerat. În mijlocul parcului a fost creat un lac artificial, care este astăzi înconjurat de terase, spații de joacă, dar și de un spațiu în care au loc frecvent concerte în aer liber.

Vizitează mănăstirea Stavropoleos

Una dintre cele mai vizitate atracții din București este, fără îndoială, mănăstirea Stavropoleos, una dintre cele mai remarcabile clădiri religioase din București. Biserica datează încă din secolul al XVIII-lea și a fost redeschisă în 2008 după o amplă lucrare de restaurare. 

Mergi la Muzeul Național al Satului

Lângă Parcul Herăstrău vei găsi Muzeul Național al Satului, unul dintre primele muzee etnografice în aer liber din lume. Aici, în centrul Bucureștiului, vei găsi o oază de liniște și verdeață, în care pare că timpul a stat în loc vreme de secole. Poți vedea monumente, obiecte artizanale și artefacte care datează din secolul al XVII-lea și modele de case vechi, care formează ansamblul de 363 de monumente din cadrul muzeului. 

Petrece o seară în Centrul Vechi

Centrul Vechi al capitalei este împânzit cu baruri, terase, restaurante și cluburi care sunt animate indiferent de momentul zilei. Însă dacă ești în căutarea unei distracții de pomină, îți poți începe seara la o terasă din Centrul Vechi și o poți continua într-unul dintre cluburile de aici. Majoritatea au intrare gratuită, însă dacă vrei să dansezi pe muzică live sau să asculți un concert, va trebui să scoți din buzunar câțiva zeci de lei. Dacă preferi localurile cochete sau restaurantele elegante, trebuie să știi că nu le vei găsi în Centrul Vechi, ci spre nordul capitalei și în jurul lacului Herăstrău. Aici, prețurile sunt comparabile cu vestul Europei, însă dacă visezi la o cină la apus, pe malul lacului, acesta este locul în care să mergi. 

Vizitează Arcul de Triumf

Deși este o replică mai mică a celebrului monument din Paris, Arcul de Triumf din București îți va arăta de ce capitala noastră a fost numită „micul Paris”. Arcul de Triumf a fost inaugurat în 1922 pentru a sărbători victoria României în Primul Război Mondial, iar astăzi este unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Bucureștiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net