Cum s-a transformat o „rablă”, într-o sală de clasă. Iată povestea „microbuzului-pădure”!

Ultima actualizare:

Pentru cei mai mulți dintre profesori și educatori, stabilirea activităților din perioada „Săptămânii verzi” este o adevărată provocare, însă nici pentru instituții nu este foarte ușor să găsească modalități atractive de educare a elevilor școlari și preșcolari. Așa a apărut, în cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), ideea transformării unei „rable”, într-o sală de clasă în aer liber, destinată educației copiilor din grădinițe și din clasele primare.

Vechiul microbuz a fost frumos pictat și a devenit atracția copiilor ecologiști
Vechiul microbuz a fost frumos pictat și a devenit atracția copiilor ecologiști

”Eu până acum nu am mai fost în pădure”, spune Tudorică. Are doar 4 ani și curiozitatea îl face să testeze fiecare colțișor al „microbuzului pădure”, transformat în sală de clasă. Suntem în curtea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din București și împreună cu 20 de copii de-o șchioapă, cu vârste între 4 și 6 ani descoperim mirați ultima idee a autorităților pentru a obișnui prichindeii din grădinițe și clasele primare cu tainele naturii și cât de utilă este reciclarea.

Copiii au primit explicații despre „microbuzul pădure” de la președintele ANPM
Copiii au primit explicații despre „microbuzul pădure” de la președintele ANPM

„Microbuzul pădure a fost o rablă într-o parcare și noi împreună cu partenerii noștri l-am readus la viață. Este un proiect unic în România care vrea să explice copiilor cum arată o pădure ideală, unde nu sunt gunoaie pe jos și nimeni nu face focul”, ne-a declarat președintele ANPM, Alexandru Laurențiu Păștinaru.

Mașina inedită este un proiect al Agenției împreună cu Safe Waste DEEE și este pictată de unul dintre cei mai cunoscuți artiști stradali din România, Irlo.

Zeci de copii de la Grădinițele „King George” și ”Fulg de Nea” s-au bucurat, azi, de noul spațiu amenajat sub forma unei păduri urbane și au fost încântați să învețe despre colectarea separată a deșeurilor, semnele specifice reciclării și să se joace în natură.

Aici se predau și jucăriile vechi, pentru a face loc altor distracții noi

„Mașina” care strânge jucării electrice stricate
„Mașina” care strânge jucării electrice stricate

Mai mult decât atât, peste 100 de copii de la Grădinița nr 225, din Sectorul 4 au fost primii care au predat sute de jucării, la minibus-ul construit special pentru acest tip de colectare, pentru a face loc jucăriilor pe care urmează să le aducă iepurașul, de Paște.

Microbuzul-pădure sau FOREST BUS așteaptă vizitele copiilor din grădinițele și clasele primare ale școlilor, în mica pădure ideală amenajată în Splaiul Independenței nr 294, din sector 6, al Capitalei, în curtea sediului ANPM. Având în vedere capacitatea limitată a spațiului, personalului didactic i s-a pus la dispoziție numărul de telefon 0735.786.620, pentru programarea vizitelor educative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net