Cum să ne protejăm de răceli în sezonul rece. Dr. Cristina Enescu ne învaţă totul despre valul de viroze cauzat de vreme

Ultima actualizare:
Dr. Cristina Enescu ne învaţă cum să ne protejăm de răceli în sezonul rece
Dr. Cristina Enescu ne învaţă cum să ne protejăm de răceli în sezonul rece

Temperaturile scăzute din ultima perioadă ne-au prins cu garda jos. Aşa că mulţi dintre noi ne-am îmbolnăvit. Peste 81.000 de viroze au fost înregistrate doar într-o săptămână, iar cei mai afectaţi sunt copiii.

Variaţiile de temperatură, sistemul imunitar scăzut, dar şi faptul că am scos cu greu hainele groase din dulap, fiind luaţi prin surprindere de frig, ne-au îmbolnăvit. „În fiecare zi, vin la cabinet cel puţin trei persoane cu viroză. Bineînţeles că cei mai afectaţi sunt copiii, deoarece sistemul lor imunitar nu este suficient de puternic”, ne-a declarat dr. Cristina Enescu, medic primar medicină de familie. Potrivit acesteia, spre deosebire de alţi ani, şi mulţi tineri s-au prezentat la medic cu viroze. „Persoanele tinere, foarte stresate, adică cele care nu dorm suficient, nu mănâncă sănătos şi regulat se îmbolnăvesc uşor.

81.000 de cazuri într-o săptămână


    Dr. Cristina Enescu ne învaţă cum să ne protejăm de răceli în sezonul rece
Dr. Cristina Enescu ne învaţă cum să ne protejăm de răceli în sezonul rece

În cazul lor, adesea, virozele se suprainfectează, deoarece se tratează după ureche”, a adăugat dr. Enescu. Medicul spune că, în mare măsură, ţine de noi să ne protejăm de viroze şi ne arată cum să facem asta. ”Fructele şi legumele proaspete nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, îndeosebi cele care conţin vitamina C: citricele, kiwi, ardeiul gras şi cel iute, pătrunjelul, gulia, broccoli, conopida şi roşiile. Consumaţi ceaiuri de plante cu miere şi lămâie. Îmbrăcămintea adecvată este foarte importantă: capul şi gâtul trebuie să fie protejate. Spălaţi-vă regulat pe mâini cu apă şi săpun şi folosiţi batista pentru strănut sau tuse. Şi nu în ultimul rând, odinhniţi-vă şi faceţi mişcare”, a încheiat dr. Cristina Enescu.

Vaccinarea antigripală începe în două săptămâni

Anual, circa trei milioane de oameni din toată lumea fac forme severe de gripă. Din păcate, există o singură posibilitate de protecţie împotriva gripei: vaccinarea. În acest an, Ministerul Sănătăţii va demara campania de imunizare gratuită în a doua jumătate a lunii noiembrie, având la dispoziţie 500.000 de doze de vaccin antigripal. Ca de fiecare dată, vaccinarea se face de către medicii de familie, iar persoanele care au prioritate, prezentând risc crescut de a face complicaţii în caz de gripă sunt: copiii de la şase luni la cinci ani, gravidele şi persoanele vârstnice. La acestea se adaugă, personalul medical, expus prin natura profesiei.

Vacccinurile costă 34 de lei în farmacii

În cazul în care nu faceţi parte din aceste categorii şi doriţi, totuşi, să vă vaccinaţi, găsiţi în farmacii două tipuri de vaccin antigripal. Este vorba de Vaxigrip, produs de Avensis Pasteur, care costă 34,50 de lei, şi Influvac, produs de Solvay, care costă 33,50 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net