Cum se angajează să le ușureze viața bucureștenilor principalii candidați la Primăria Capitalei. Ce promisiuni au făcut Nicușor Dan, Gabriela Firea, Piedone și Sebastian Burduja

Ultima actualizare:

Deși numai câțiva dintre cei care candidează pentru Primăria Capitalei au prezentat un plan detaliat care să includă prioritățile principale ale locuitorilor din București, aproape toți și-au făcut apariția în spațiul public cu diverse promisiuni, de la îmbunătățirea circulației rutiere până la remedierea deficiențelor din sistemul de termoficare.

Candidații la Primăria Capitalei au făcut mai multe promisiuni FOTO Colaj Adevarul
Candidații la Primăria Capitalei au făcut mai multe promisiuni FOTO Colaj Adevarul

Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită pentru un nou mandat, nu a prezentat încă un proiect concret pentru bucureșteni, limitându-se doar la abordarea diferitelor teme în discursurile sale publice.

Camere la semafoare și apă caldă

Într-un interviu publicat pe 1 mai de stirileprotv.ro, edilul a promis că într-un interval de trei-patru ani se va implementa un sistem centralizat, cu semafoare echipate cu camere în toate intersecțiile, care vor lua decizii în timp real, automatizat, referindu-se la un plan mai vechi în acest sens.

Nicuşor Dan a prezentat, de asemenea, soluția pentru conectarea zonelor periferice ale Bucureștiului cu centrul: „Transportul public și benzi unice“. El a declarat că în doi ani întreaga rețea de tramvaie va fi modernizată.

Într-un alt interviu acordat la Prima TV, primarul a afirmat că pentru a rezolva într-o anumită măsură problema traficului și a problemelor funcționale, cum ar fi încălzirea și furnizarea de apă caldă, ar mai fi nevoie de încă „un mandat“. Mai mult, a adăugat că pentru aspecte precum aspectul stradal, fațadele clădirilor și alte chestiuni subtile, ar fi nevoie de „două mandate“.

Se preconizează că Nicuşor Dan va prezenta prioritățile sale pentru următorii patru ani în perioada următoare.

Gabriela Firea promite să ajute tinerii

Dacă mandatul actual îl ajută pe Nicuşor Dan să-şi susțină promisiunile cu mai multă autoritate, situația nu este aceeași în cazul Gabrielei Firea. Intrând în cursă în ultima sută de metri și fiind nevoită să împartă electoratul cu Cristian Popescu Piedone, social-democrata nu a reușit încă să prezinte o listă de priorități pentru bucureșteni.

În ceea ce privește proiectele dedicate tinerilor, Gabriela Firea a anunțat recent că în planul său pentru Primăria Capitalei se regăsesc diverse inițiative, printre care: Cardul pentru Tineret București, Centre pentru Tineret, Programul de Fertilizare In Vitro, Programul de informare și consiliere antidrog și târguri de joburi.

Firea a abordat și problema traficului aglomerat din București, reiterând proiectul semaforizării inteligente. „Doar prin investiții majore în tramvaie, autobuze și troleibuze moderne vom vedea mai mulți bucureșteni că renunță la mașinile personale“, a declarat Gabriela Firea, după o vizită la depoul Dudești, pe 1 mai, unde s-a întâlnit cu angajați STB. Ea a subliniat și susținerea politică pe care o are, menționând transferul Centurii Capitalei din administrarea Transporturilor în cea a Primăriei Generale și fondurile pe care ar urma să le primească de la Guvern pentru a crea o rețea de metrou puternică, care ar rezolva „mult problema traficului sufocant, care generează și poluare“.

Într-un interviu pentru B1 TV, Firea a explicat motivul pentru care dorește să revină în funcția de primar al Capitalei: „Acum am o șansă mai bună fiindcă am mai multă experiență“.

Omul care încă mănâncă parizer

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru funcția de primar general al Capitalei, și-a prezentat oferta electorală la sfârșitul lunii trecute, afirmând că el este „splendoarea“, omul „care vorbește în limbajul celor mulți, înșelați, omul care încă mănâncă parizer, usturoi“.

Programul său, intitulat „Contractul lui Cristian Popescu Piedone cu cetățenii Bucureștiului“, cuprinde 12 puncte: smart-city, infrastructură, termoficare, fonduri europene, urbanism, revitalizare, reducerea poluării, educație, sănătate, safe & eco, cultură și business.

El abordează și problema traficului, propunând soluții precum semaforizarea inteligentă. Referitor la rețeaua de termoficare, promite schimbarea tehnologiei/procedurii/metodologiei de înlocuire a conductelor de termoficare, cu scopul de a reduce semnificativ durata necesară pentru lucrările de înlocuire a rețelei existente.

Într-un interviu acordat publicației „Gândul“ pe 19 martie, Cristian Popescu Piedone a afirmat că programul său pentru Capitală reprezintă „amprenta sa de 30 de ani, la două sectoare“.

Cum vrea Sebastian Burduja să salveze Capitala

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a dezvăluit un proiect detaliat pentru funcția pe care o urmărește, intitulat „Plan pentru București“. Acest plan include o serie de puncte principale, cum ar fi combaterea consumului de droguri, relocarea traficului în subteran, modernizarea sistemului de termoficare, digitalizarea serviciilor, crearea unui București „verde“ și implementarea proiectului „Bucureștiul port la Dunăre“.

Pe lista promisiunilor se află și reducerea costurilor de întreținere și garantarea accesului constant la căldură și apă caldă pentru toți locuitorii Bucureștiului, prin fuzionarea ELCEN cu Termoenergetica, modernizarea rețelei de termoficare și exploatarea energiei geotermale.

Burduja își propune extinderea spațiilor verzi, transformarea Pădurii Băneasa într-un parc urban, și construirea unui nou Parc Central, conectând Parcul Izvor cu Parcul Academiei Române printr-un sistem de pasarele suspendate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net