Cum se curăță vehiculele STB. La sfârșitul săptămânii tot parcul de vehicule a fost spălat și dezinfectat
400 de angajați ai Societății de Transport București au spălat și dezinfectat 736 de autobuze, tramvaie și troleibuze plus toate cele 480 de refugii. S-a întâmplat sâmbătă și duminică, în cea mai amplă acțiune de acest gen din 2020. Bucureștenii care circulă cu aceste vehicule pot spune dacă se vede sau nu
Potrivit unui comunicat al STB, au fost igienizate și decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze și 223 de tramvaie. Adică tot parcul care iese într-o zi normal pe traseu. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a asigura condiții igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale. Astfel de acțiuni se fac periodic dar până acum au existat foarte multe reclamații privind mizeria din vehicule. Pentru a verifica cum se face curățenia, la acțiune a participat și noul director al STB, Mihai Petcu.
Cum se face spălarea și dezinfectarea autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor STB
”Operaţiunile de igienizare și dezinfecţie ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei cețe dense de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virușii. Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători şi a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ştergerea prafului de pe: scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea ușilor, a pereţilor laterali și a elementelor de articulaţie”, explică reprezentanții STB modul cum s-a făcut salubrizarea și igienizarea sanitară a vehiculelor. În paralel, STB SA a realizat și un program de curățare a celor 480 de refugii împreună cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc. Precizăm că Societatea de Transport Bucureşti are 5 staţii de spălare modernizate în ultimii doi ani în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni şi Bujoreni.
Apel al STB către călători
”Societatea de Transport București STB SA face apel la înțelegerea și cooperarea tuturor călătorilor pentru a menține, pe parcursul întregii zile, condițiile de curățenie corespunzătoare, mai ales că acestea pot fi afectate atât de încărcarea vehiculului, cât și de comportamentul inadecvat al anumitor călători, dar şi de condiţiile meteo”, se arată în comunicatul remis presei de la STB.
Citiți și
Cât de des se dezinfectează autobuzele și tramvaiele din Capitală. Ce spun reprezentanții STB