Cum va fi încheiată situația școlară a elevilor care nu pot face lecții online

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul Educațieifoto: gov.ro
Monica Anisie, ministrul Educațieifoto: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit joi seara cu precizări, privind modul în care vor fi notați elevii din România, care încheie anul școlar online.

„Dacă elevul nu a avut nicio notă și nu a participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală. Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuală. Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media. Prima notă de pe semestru nu se dublează”, a explicat ministrul la Realitatea Plus.

Monica Anisie a vorbit și despre durata pe care ar trebui să o aibă orele ținute online. „Orele online pentru gimnaziu sunt de 40 de minte, pentru ciclul primar, de 20-30 de minute. Fiecare profesor știe cât pot fi atenți elevii lui. E importantă implicarea părinților. Elevii mici au nevoie de susținerea părinților”, a spus ministrul.

Cum se vor desfășura pregătirile pentru examenele naționale

Ministrul Educației a făcut și precizări legate de modul în care se vor desfășura pregătirile pentru examenele naționale, pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. „Școala trebuie să realizeze un orar în așa fel încât o grupă de 10 elevi să nu se întâlnească cu alți 10 elevi. La intrarea în școală va fi întâmpinat elevul de un cadru medical, i se va lua temperatura, elevii vor parcurge un culoar până la intrarea în școală, unde va fi un covoraș cu dezinfectant. Înainte de intrarea elevilor și a profesorilor se va face dezinfecție și vor merge să se spele pe mâini, vor primi măști asigurate de minister. În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi și profesorul, vor rămâne două ore pentru pregătire, dacă sunt clasa a VIII-a și trei dacă sunt a XII-a, a spus Anisie la Realitatea Plus. „O oră de curs va dura 50 minute, apoi o pauză de 10 minute. Rugămintea mea e să nu interacționeze cu alte grupe, poate și pauzele se vor da diferențiat. După ore, elevii aruncă masca, vor primi de la școală o altă masca și vor pleca spre casă”, a adăugat ea.

Anisie a spus că datele stabilite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat rămân în vigoare - examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie.

Citește și:

Schimbări majore la admiterea la facultate. La Universitatea București va fi examen doar la Drept

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Calendarul examenelor și cum se vor organiza testările anul acesta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net