Cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. Protocolul, pas cu pas

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților va fi înmormântat după regulile stricte impuse de pandemia de coronavirus
Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților va fi înmormântat după regulile stricte impuse de pandemia de coronavirus

Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la o lună după ce a fost infectat cu coronavirus. Iată cum va fi înmormântat ÎPS Pimen și care este protocolul pentru persoanele decedate în urma îmbolnăvirii cu Covid 19.

  • Înmormântarea lui ÎPS Pimen va fi una simplă și extrem de rapidă.
  • Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen nu a mai fost supus autopsiei deoarece se cunosc motivele decesului. Potrivit legii, cadavrul persoanei decedate ca urmare a infecției COVID-19 confirmată prin teste de laborator și care nu prezintă leziuni traumatice nu se autopsiază.
  • Imediat după declararea decesului, trupul neînsuflețit a fost pulverizat cu produse biocide tip TP22 pe bază de formol, iar apoi a fost așezat într-un sac dublu, închis ermetic cu fermoar.
  • Cadavrul a fost transportat în acest sac închis ermetic la morga spitalului și a fost depus într-un frigider până la terminarea tuturor formalităților care trebuie efectuate.
  • Trupul neînsuflețit a fost apoi depus într-un sicriu cu capacul închis.
  • Angajații serviciilor funerare nu au voie să deschidă sicriul. Trupul nu va mai fi nici cosmetizat, nici îmbălsămat, iar înhumarea se va face cât mai repede posibil.
  • Trupul ÎPS Pimen va fi preluat de către Arhiepiscopia Sucevei și a Rădăuților care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei va decide data și detaliile înmormântării.
  • ÎPS Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei din Suceava, în sicriu sigilat.

Comunicatul integral transmis de Biserica Ortodoxă Română

„Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberaţie aparte: <<Pentru asta am devenit preot. Să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El.>>

Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării. Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.

În actuala situaţie, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Damaschin Dorneanul”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Citește și: 

ÎPS Pimen, omul care l-a adus pentru prima oară în liniște și pace în România pe Regele Mihai

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net