Cum va fi vremea în weekend. Când vom scăpa de frig și ploi

Ultima actualizare:

Se anunță vreme bună în weekend, cu maxime de 22 grade Celsius. Meteorologii spun că ploile vor lua o pauză în mare parte din țară, însă săptămâna viitoare temperaturile vor scădea din nou, iar în unele zile ne putem aștepta la ploi, averse și furtuni, scrie adevărul.ro.

Vremea se strică de săptămâna viitoare Foto: Shutterstock
Vremea se strică de săptămâna viitoare Foto: Shutterstock

În weekend, ploile vor lua o pauză 

Sfârșitul acestei săptămâni va aduce o reconfigurare a circulației atmosferice la nivel european, care nu va produce însă o încălzire semnificativă în regiunea țării noastre. Deși soarele va străluci mai mult pe cer decât zilele trecute, săptămâna viitoare ne putem aștepta tot la o vreme răcoroasă, cu ploi și furtuni în unele zile. 

Antitciclonul din nordul continentului, principalul centru baric din ultima săptămână, se va retrage spre nord-vest, lăsând loc unor arii de presiune coborâtă. Inițial, vremea va deveni mai frumoasă, iar în acest weekend ploile vor lua o pauză în majoritatea regiunilor. 

Temperaturile vor crește ușor, dar în general, vor fi apropiate de valorile specifice acestei perioade, cu maxime cuprinse între 15 și 22 de grade. Nopțile și diminețile vor fi răcoroase, cu minime sub 10 grade. 

Vineri, 21 aprilie, cerul este noros

Vineri, 21 aprilie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice se vor menţine în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale în care va ploua local în regiunile sudice şi la munte şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. 

În București, cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului se va menţine la valori apropiate de normele perioadei, cu maxima în jurul valorii de 17 grade Celsius şi minima cuprinsă între 5 și 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea sâmbătă

,,Va ploua în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi în zonele submontane aferente şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, cu precădere în regiunile sudice; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 18 grade Celsius, iar cele minime între 2 şi 9 grade Celsius, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Izolat se va semnala ceaţă", anunță ANM.

Duminică, maxime de 19 grade Celsius

Duminică, meteorologii anunță valori termice diurne uşor mai ridicate decât în ziua anterioară în aproape toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei; vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi în sud şi centru. 

Și în București se va încălzi, maximele anunțate fiind de 19 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi posibil ploi slabe, de scurtă durată, mai ales în a doua parte a zilei. 

Cum va fi vremea de luni

Sub influența unei depresiuni atmosferice, vremea va începe să se răcească din nou în prima parte a săptămânii viitoare. Luni, vor fi ploi și averse îndeosebi în regiunile vestice, care ulterior se vor extinde și în restul teritoriului. Local, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, iar izolat vor fi posibile și căderi de grindină, de dimensiuni mici.

A doua jumătate a săptămânii pare să fie chiar mai rece, cu maxime sub 15 grade în mare parte din țară. În special în zonele depresionare, este posibilă apariția brumei și înghețului în unele dimineți. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net