Cumplitul accident de la Iași, provocat de o cursă în plus?

Șoferul camionului care a provocat teribilul accident soldat cu șapte morți, de la intrarea în comuna ieșeană Bălțați, avea cardul altui șofer în tahograf, spun autoritățile. Se pare că ar fi o practică des întâlnită în rândul conducătorilor auto, care fac această modificare pentru a câștiga un ban în plus. 

accident iasi INQUAM Liviu Chirica (1) jpg

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a confirmat suspiciunile că în tahograful camionului implicat în accidentul din judeţul Iaşi era cardul unui alt şofer.

„Un echipaj din cadrul I.S.C.T.R. (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier) s-a deplasat la locul accidentului, ocazie cu care s-a constatat faptul că ansamblul rutier era condus de către numitul Radu Andrei, care la momentul producerii accidentului utiliza o cartelă tahograf emisă pe numele unui alt conducător auto, procedându-se la sancţionarea operatorului de transport pentru nerespectarea OG 37/2007, cu amendă în cuantum de 12.000 de lei. De asemenea, Inspectorul de Stat Şef al I.S.C.T.R. a dispus efectuarea unui control de fond la sediul operatorului de transport respectiv.   Facem menţiunea că instituţia noastră nu are competenţe în ceea ce priveşte instrumentarea dosarului penal deschis în cauză. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier are în vedere modul în care este efectuat transportul rutier, iar în cazul în care va constata încălcări ale reglementărilor specifice transporturilor rutiere va aplica cu exigenţă şi fermitate măsurile care se impun”, a transmis Mihai Alecu, Inspector de Stat Şef la I.S.C.T.R, pentru adevarul.ro.

Şoferii de camioane fac o cursă în plus zilnic 

Şoferii de camioane susţin că majoritatea se folosesc de un alt card pentru tahograf atunci când pornesc în curse. Şoferul pleacă dimineaţă, în jurul orei 6.00 în cursă, folosind cardul unui coleg care este liber, pentru că la acea oră nu sunt în general controale ale autorităţilor, iar după ora 8.00 introduc cardul lor în tahograf. 

Andrei Radu, șoferul care se afla la volanul camionului.
Andrei Radu, șoferul care se afla la volanul camionului.

Doar așa pot câștiga câteva ore în plus, în care pot face încă o cursă, adunând astfel încă 100 de lei la salariu. Sau, mai pot recurge la astfel de fapte și la insistențele angajatorilor, care îşi doresc mai multe curse, pentru mai mult profit. 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa la intrare în comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi, într-un accident rutier în care au fost implicate un camion, un microbuz şi o ambulanţă. Camionul în care se afla şoferul care folosea un alt card în tahograf a intrat pe contrasens, a lovit ambulanța în care se afla o gravidă, iar apoi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz cu muncitori. Toate persoanele implicate în ultima ciocnire au decedat în doar câteva minute.   

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net