Cupolă de foc peste România. Cresc temperaturile, nu va fi nicio adiere de vânt, aerul va fi fierbinte

Meteorologii vin cu vești proaste. România va fi cuprinsă de o căldură extremă. La umbră se vor înregistra peste 40 de grade, dar temperatura resimțită de corpul uman va fi peste 50 de grade. Cădura extremă nu numai că va persista pe toată săptămâna viitoare, dar valul de caniculă se va intensifica.

40 de grade la umbră, dar vom resimți peste 50 în orașe

Meteorologii anunță căldură extremă până la începutul lunii august. Foto: Arhivă
Meteorologii anunță căldură extremă până la începutul lunii august. Foto: Arhivă

Săptămâna viitoare, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius la umbră, avertizează specialiștii meteo care trag un semnal de alarmă precizând că temperatura resimțită de corpul uman în special în orașe va fi ciar i cu 10 grade mai mult.

Nicio adiere de vând nu ne va răcori în fața valului de căldură, iar nopțile vor de asemenea foarte călduroase.

În toată țara va fi extrem de cald, cu disconfort termic ridicat, dar cele mai afectate zone vor fi cele din sud, unde se așteaptă ca temperaturile să crească mai mult de 40 de grade la umbră.

„Săptămâna viitoare acest val de căldură se va amplifica şi se va extinde de la o zi la alta. În prima partea a săptămânii vom ajunge la o vreme călduroasă peste tot, caniculară", a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM, pentru Observator.

Cum va fi vremea pe zile

Luni

Vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii în sudul și local în vestul și sud-estul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În cursul zilei, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud și sud-est, iar după-amiaza vor fi înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, pe arii restrânse în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali.

Noaptea, cerul va fi degajat în toate regiunile. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări trecătoare asociate ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 37 de grade, iar cele minime între 11…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…24 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caniculară și cu disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Marți

Valul de căldură va persista, iar vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 38 de grade, iar cele minime între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral și în dealurile vestice.

BUCUREȘTI

Valul de căldură se va intensifica ușor, vremea va fi în continuare caniculară și cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Miercuri

Valul de căldură se va menține, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii în vestul și sudul țării, local în est și izolat în centru, unde și disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 38 de grade.

BUCUREȘTI

Valul de căldură se va menține, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Joi-Sâmbătă

Spre sfârşitul săptămânii viitoare, valul de caniculă se intensifică. Vom aveam cele mai ridicate temperaturi de anul acesta, 40 de grade la umbră.

La soare, însă, se vor resimţi cu aproape 10 grade mai mult. În toate regiunile va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net