Dan Diaconescu scapă de arest. Regulile pe care trebuie să le respecte sub control judiciar

Ultima actualizare:

A fost o zi importantă pentru Dan Diaconescu. Fostul jurnalist, acuzat de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, a scapat de arestul la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar şi să respecte o serie de reguli.

Dan Diaconescu a scăpat de arestul la domiciliu Foto: INQUAM
Dan Diaconescu a scăpat de arestul la domiciliu Foto: INQUAM

Dan Diaconescu, sub control judiciar

Dan Diaconescu va fi cercetat, în continuare, sub control judiciar, după ce judecătorii au desfiinţat decizia Judecătoriei Constanţa prin care acesta era plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată şi folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

Mai mult, judecătorii i-au impus lui Dan Diaconescu o serie de reguli pe care trebuie să le respecte în următoarele 60 de zile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Bucureşti/Poliţia Sector 3 Bucureşti, organ desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu părăsească teritoriul Rpmâniei, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

c) să nu ia legătura, direct sau indirect, cu martorii (...), persoanele vătămate (...). Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Au apărut și stenograme cu Dan Diaconescu

Ieri, 12 aprilie, stenograme uluitoare au ieșit la iveală în dosarul în care este anchetat Dan Diaconescu. Au fost dezvăluite discuțiile pe care fostul politician le-a purtat cu una dintre cele două tinere minore cu care a întreținut relații sexuale.  

Potrivit informațiilor oferite de Digi24 din surse judiciare, Dan Diaconescu cere ,,o fată virgină”. În restul stenogramelor sunt suprinse discuții în care acesta insistă ca una dintre minore să îl asculte, și astfel ,,va avea mult de câștigat în viață”.

Conversații șocante între Dan Diaconescu și una dintre minorele cu care a întreținut relații sexuale

Fostul patron OTV este acuzat de înfăptuirea a patru infracțiuni de act sexual cu un minor și a altor patru infracțiuni de folosire a prostituției infantile, aceste fapte fiind efectuate în formă continuată.

În prezent, este cercetat în arest la domiciului. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu , în urma descoperirii unor imagini păstrate într-un telefon mobil sechestrat într-o altă cauză penală, având drept obiect săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Procurorii au descoperit mai multe fișiere audio-video care l-ar incrimina pe Dan Diaconescu. Documentele prezentate în instanță informează că el ar fi fost filmat de prietenii unor femei care practică prostituția.

Aceștia ar fi plasat un telefon pe un raft cu mai multe animale de pluș, în dreptul unui iepuraș roz din pluș.

În urma stenogramelor făcute publice, reiese faptul că fostul om de televiziune a purtat mai multe conversații cu una dintre minore, discutând pe tema actului lor sexual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net