Dana Budeanu: „Seceta din România e o mascaradă!” Petre Daea îi dă o replică dură și confirmă existența fenomenului

Dana Budeanu a susținut că fenomenul secetei din România este, de fapt, o mare minciună și a transmis că situația este normală, ca în fiecare vară. Designer-ul a transmis că autoritățile vor să scumpească alimentele de bază, motiv pentru care au dat vina pe secetă, pentru a putea crește apoi prețul cerealelor.

dana budeanu petre daea jpg

Nu este prima oară când Dana Budeanu face asemenea afirmații, însă de data aceasta a primit un răspuns din partea lui Petre Daea, ministru la MADR. Designer-ul român vorbește adesea despre probleme medicale, sociale și chiar economice și, în mediul online, are o rubrică special destinată analizelor politice.

Vezi și:  Dana Budeanu, mesaj clar despre noile restricții COVID! „Eu ar trebui să fiu omorâtă, nu arestată”

Astfel, Dana Budeanu susține că a discutat cu mai mulți fermieri din diferite zone ale țării și că aceștia i-ar fi transmis că nici nu se poate pune problema de secetă, că situația este normală, la fel ca în fiecare an, în perioada verii. Mai mult, vedeta mărturisește că situația nu este așa rea cum se susține în mediul public și că agricultorii nu sunt afectați.

Dana Budeanu consideră că seceta e „o mascaradă”

„Nu este absolut niciun fel de secetă. În prezent şi probabil până la sfârşitul „cupolei de foc” sunt afectate probabil 1% din absolut toate culturile, adică nimic, bineînţeles. Am vorbit în calitate de cetăţean, vă daţi seama. De ce?

Pentru că noi nu avem pe nimeni care să iasă şi să calmeze populaţia şi să le spună oamenilor că este o minciună, că o avem pâine, că toata asta este o mascaradă ca să poată să scumpească ei şi cerealele şi după aceea să scumpească probabil pâine. Nu este nicio secetă. Vorbiţi cu absolut toate rudele de la ţară, de oriunde. Nu există! Este o stare normală, ca în fiecare an, vara.

Citește și: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA! Cine l-a băgat în belele pe politician?

Sunaţi la Dunăre, sunaţi peste tot. Eu am vorbit cu ţărani din toate zonele, cu ţaranii din mâna cărora mâncaţi. Nu este nicio secetă”, a declarat Dana Budeanu, în urmă cu puțin timp.

Petre Daea, replică tăioasă pentru Dana Budeanu

Ministrul Petre Daea îi dă dreptate Danei Budeanu, însă până la un punct. Oficialul spune că, într-adevăr, există zone mai puțin afectate, însă nu putem nega existența zonelor din România unde seceta a făcut ravagii, iar lipsa de apă a distrus hectare întregi de culturi.

Mai mult, confirmă prezența acestui fenomen în România și se arată încrezător în posibilitatea de a depăși această situație grea, mai ales pentru unii agricultori, cu bine.

Nu rata: Dana Budeanu, față în față cu George Simion: «Ce ați făcut concret pentru acești oameni?»

„Eu apreciez partea pozitivă pe care a interpretat-o doamna Budeanu, pentru că dumneaei a transmis spre conștiința publică acel semnal, să nu intrăm în panică. Să nu intrăm în panică și bine face, că noi introducem în panică. Sigur că există acest fenomen. Eu nu pot să spun că nu există fenomenul de secetă în România.

Dumneaei cu siguranță s-a referit la zone punctuale unde sunt zone, și zone, și zone, care produc și nu sunt probleme și zone care sunt afectate de secetă, însă introducând în această explicație, această dorință de a ne stăpâni și a avea încredere în noi pentru a nu intra în această situație în care să zicem, îngrijorarea este peste tot. Şi este peste tot, dar noi trebuie să fim în același timp și încrezători în forțele noastre și în posibilitățile noastre de a trece peste aceste momente grele.

Dumneaei spune așa, că a stat de vorbă cu fermierii unde spunea că nu este o situație grea. Aşa e. Sunt în ţară situaţii unde lucrurile sunt normale. E adevărat că temperaturile ridicate în timpul acesta sunt de aşteptat, dar sunt situaţii în România deosebit de grele, unde am pierdut culturi şi pierdem culturi. Sunt situaţii unde lipsa de apă a pus la pământ producţii”, a declarat Petre Daea la Antena 3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net