De 1 Mai, litoralul a fost luat cu asalt! La munte, salvamontiștii au recuperat turiști epuizați

Ultima actualizare:

Turiștii au așteptat doi ani, din cauza pandemiei, pentru a reveni la adevăratele petreceri. Fără restricții, fără măști, distanțare fizică și certificate verzi, petrecăreții au dat buzna pe litoral, cu ocazia zilei de 1 Mai. Printre cei care au ales muntele au existat și câțiva nefericiți, care au ajuns să fie recuperați de salvamontiști.

Turiștii se pot bucura de vacanță, fără restricțiile impuse în ultimii doi ani
Turiștii se pot bucura de vacanță, fără restricțiile impuse în ultimii doi ani

Se estimează că la malul mării au ajuns, în acest weekend, aproximativ 25.000 - 30.000 de turiști. Stațiunile vizate de aceștia sunt Mamaia Nord, Vama Veche și Costinești, ambuteiajele rutiere fiind surprinse de mai mulți turiști care au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Citește și: Super-captură a poliţiştilor Antidrog, pe Litoral, în zona unui festival!

Nu au lipsit nici petrecerile, mai ales că oferta a fost generoasă. Nu lipsesc festivalurile, iar cluburile de pe Litoral au fost pregătite pentru a primi câți mai mulți oameni dornici de socializare, muzică, dans și, evident, cheltuieli pe măsură.

Structura promenadei din Mamaia, în perioada când structura era sigură
Structura promenadei din Mamaia, în perioada când structura era sigură

La Mamaia, conform autorităților, pontonul din lemn, din apropierea cazinoului necesită reabilitare, fiind chiar închis. Cu toate acestea, de 1 Mai, turiștii au dat buzna pe promenada suspendată deasupra mării, deși structura nu e 100% sigură.

 Ce evenimente se desfășoară pe Litoral în această perioadă

1 Mai reprezintă doar startul petrecilor de pe Litoral, întrucât, în această perioadă sunt organizate mai multe evenimente: Festivalul de muzică electronică Sunwaves (28 aprilie-4 mai), desfăşurat în Mamaia Nord pe patru scene amenajate pe plajă și festivalul „May, Be Rock Fest", desfăşurat la White Horse Costineşti, în perioada 29 aprilie – 1 mai. Tot în Costinești este organizat între 29 aprilie și 1 Mai, „Beach, Please!”.

Trafic infernal în stațiuni, de 1 Mai. Sursa: captura YouTube replicaonline.ro
Trafic infernal în stațiuni, de 1 Mai. Sursa: captura YouTube replicaonline.ro

Așadar, distracția continuă la mare. Unii turiști au ales, totuși, să petreacă un 1 Mai idilic, profitând la maxim de peisajele montane. Totuși, dacă la poalele munților, vremea poate să pară stabilă, altfel stau lucrurile la altitudini ridicate.

Salvamontiștii au fost la datorie

Încă de la jumătatea lunii aprilie, turiștii au început să ia cu asalt versanții, salvamontiștii fiind de fiecare dată pe fază. Nu puține au fost situațiile în care au fost solicitați să caute și să salveze turiști neechipați corespunzător care s-au rătăcit sau au fost implicați în accidente montane.

Momentul intervenției salvamontiștilor. Sursa: Facebook/ Salvamont Bușteni

Nici ziua de sâmbătă, 30 aprilie, nu a  fost lipsită de „peripeții”.

Zeci de turiști au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipați: blugi și pantofi de vară. Din fericire, doar trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Restul au avut noroc. Cei trei au văzut că în Bușteni a dat firul ierbii și s-au gândit că pot ajunge pe munte și cu echipament de vară.

După un efort de aproape 5 ore, prin zapada din Valea Caraimanului, au fost nevoiți să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică și a suferit și un atac de panică. Tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului și după aproape 3 ore de eforturi a fost coborât cu bine de pe munte”, au relatat salvamontiștii de la Bușteni pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: Ce poți să faci de 1 Mai în București? Concerte, piese de teatru și activități pentru copii

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net