De ce aleg românii să se sinucidă în locuri publice. Ce spune un psiholog

Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulți români aleg să se sinucidă în locuri publice. În București, locurile preferate sunt metroul sau Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental). Ultimul eveniment tragic a avut loc luni dimineață când un tânăr de 21 de ani care s-a aruncat de pe Intercontinental. Ce spun psihologii despre astfel de gesturi 

Sinucigașul s-a zdrobit de pământ iar corpul său a fost dus la INML. Foto: captură antena3.ro
Sinucigașul s-a zdrobit de pământ iar corpul său a fost dus la INML. Foto: captură antena3.ro

Victima era cazată la etajul 8 dar s-a prăbușit de la etajul 20 al unității de cazare. Bărbatul își anunțase tatăl vitreg că își va lua viața și a lăsat mai multe mesaje audio 

Sinucigașul era originar din Caransebeș și învăța la Timișoara unde era student, scrie antena3.ro. Gestul fatal a fost făcut în jurul orelor 7.00, iar tânărul a lăsat lângă geamul spart de la balconul de unde s-a aruncat o sticlă de alcool și un telefon mobil în care erau mai multe mesaje care îi explicau gestul 

Alexandru Pleșea explică de ce unii sinucigași aleg locuri publice. Foto: csid.ro
Alexandru Pleșea explică de ce unii sinucigași aleg locuri publice. Foto: csid.ro

Ce spun psihologii despre sinuciderile în locuri publice

”Sinuciderea în locurile publice este pentru a ieși în evidență, pentru a răspândi vanitatea și egoismul. Iar cu aceste boli intrinseci comportamentale, sinucigașul fără să știe, a trăit mare parte din viața lui. Lipsa de antrenament în găsirea soluțiilor la problemele cotidiene, este repetată și la nivel de supraviețuire, unde omul nu găsește soluții pentru problemele pe care le are.

La nivel chimic, creierul este blocat în transmiterea impulsurilor de negerare a soluțiilor. Mare parte din creierul sinucigașului care recurge la astfel de gesturi, este deja în stadiu avansat, cronic, de boală, unde recuperarea este dificilă. Într-o astfel de boală creierul nu are fiziologic șansa să găsească noi soluții și idei”, ne-a declarat în exclusivitate psihologul Alexandru Pleșea. 

Planul sinucigașului de la Intercontinental 

Sinucigașul era cazat la etajul 8, dar nu putea sări pe geamul din cameră deoarece ferestrele erau blocate. Din acest motiv, pentru a-și pune în aplicare planul, studentul a spart un geam de la etajul 20, a ieșit în balcon și s-a aruncat în gol. În urma sa au rămas mai multe mesaje pe un telefon.  

Într-unul dintre mesajele de adio, sinucigașul spune că este prea sărac pentru a trăi, îşi urăşte familia şi se simte marginalizat din cauza problemelor pe care le are. Potrivit sursei citate, sinucigașul își anunțase de mai multe ori intenția, ultima oară chiar tatălui vitreg printr-un mesaj trimis cu câteva ore înainte de a-și duce la capăt gestul.  

Potrivit unor surse din anchetă, alte mesaje audio ar fi indicat că și-a luat viața pentru că nimeni nu era de acord cu orientarea sa sexuală. Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri - Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă în vederea stabilirii condițiilor în care s-a produs decesul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net