Motivul pentru care familia Raisei cere daune de 6 milioane de euro. Cine va plăti?

Ultima actualizare:

”Durerea nu poate fi exprimată în cuvinte și nici în bani dar cei vinovați trebuie să plătească”. Sunt cuvintele lui Claudiu Iulian, tatăl Raisei, fetița accidentată mortal pe o trecere de pietoni din sectorul 1 al Capitalei de o mașină de poliție. Familia se pregătește să ceară prin avocat daune de 6 milioane de euro. Motivul îl explică în exclusivitate pentru Click! chiar avocatul familiei. 

Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni de o mașină a poliției: Foto: captură observatornews.ro
Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni de o mașină a poliției: Foto: captură observatornews.ro

Avocatul Adrian Cuculis este reprezentantul legal al familiei Raisei. El a reprezentat părinții și la poliție, la audierile din anchetă și este cel ce pregătește dosarul în justiție pentru ca părinții să primească despăgubiri morale pentur pierderea suferită. 

”Despăgubirile cerute de către familie se ridică undeva la 6 milioane € pentru familia Raisei și la 1 milion € pentru familia fetei accidentate pe trecerea de pietoni. Trebuie menționat faptul că se solicită răspunderea mai multor instituții printre care și Administrația străzilor alături de asiguratorul RCA și poliția română, toți care vor plăti în solidar daunele stabilită de către instanța de judecată în urma condamnării”, ne-a spus în exclusivitate avocatul despre obiectul procesului de daune.  

Avocatul Adrian Cuculis explică de ce familia cere daune morale. Foto: antena3.ro
Avocatul Adrian Cuculis explică de ce familia cere daune morale. Foto: antena3.ro

Cum vor fi calculate daunele 

”Probabil că mulți au întrebat de unde a fost stabilit această sumă de 6 milioane € și nu mai mult sau mai puțin. În realitate suma este stabilită la pragul maxim al din legea RCA a răspunderii civile obligatorii, unde pragul pentru deces sau alte vătămări corporale este de maximum 6 milioane € sau mai bine spus 6 milioane și câțiva euro.

Suma a fost solicitată în scopul de a da un exemplu social pentru a putea veni în reparație morală față de cele petrecute. În plus avem în vedere justa despăgubire a familiei care și-a pierdut copilul de 11 ani în niște condiții îngrozitoare cat și oprobriul public dar și personal al familiei față de fapta săvârșită de către polițistul care a provocat accidentul mortal, care a proptit cu piciorul corpul fetiței”, a explicat Adrian Cuculis.

Stadiul dosarului deschis după accidentul care a luat viața Raisei 

”În dosar, până în momentul de față au fost audiați mai mulți martori care au dat informații importante de la fața locului. Din modalitatea în care au decurs audierile reiese și faptul că, potrivit declarațiilor, polițistul nici măcar nu a încercat să evite accidentul, asta arătându-mi cel puțin mie că nu era absolut deloc atent la drum. În funcție de audierile viitoare vom vedea dacă nu cumva vom solicita inclusiv schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor”, a dezvăluit avocatul părinților Raisei.  

Părinții Raisei se vor întâlni vineri cu avocatul și vor face o evaluare a dosarului, aceștia nedorind până acum să participe la acțiuni care să le aducă aminte de tragedia fetiței lor 

Cum a fost ucisă Raisa pe zebră de o mașină de poliție

Pe 13 decembrie, la ora 13.30, Raisa și Marina, două fetițe de 11 ani, colege de clasă au fost lovite pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului de o mașină de poliție condusă cu peste 80 de km la oră de către un agent de la Secția 5. În urma tragicului eveniment rutier, Raisa a murit iar colega sa a fost grav rănită.

Agentul Constantin Popescu nu era în misiune iar șefii săi nu au putut justifica de ce acesta circula cu viteză. Mașina avea semnalele luminoase pornite dar nu și pe cele acustice.Până acum, polițistul nu a făcut nici un fel de declarații, susținând că nu și-a revenit emoțional din trauma provocată de uciderea unui copil. Constantin Popescu era polițist de proximitate (foștii securiști) și după accident a fost mutat la serviciul arhivă

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net