Motivul pentru care familia Raisei cere daune de 6 milioane de euro. Cine va pl─âti?

20 ianuarie 2022

ÔÇŁDurerea nu poate fi exprimat─â ├«n cuvinte ╚Öi nici ├«n bani dar cei vinova╚Ťi trebuie s─â pl─âteasc─âÔÇŁ. Sunt cuvintele lui Claudiu Iulian, tat─âl Raisei, feti╚Ťa accidentat─â mortal pe o trecere de pietoni din sectorul 1 al Capitalei de o ma╚Öin─â de poli╚Ťie. Familia se preg─âte╚Öte s─â cear─â prin avocat daune de 6 milioane de euro. Motivul ├«l explic─â ├«n exclusivitate pentru Click! chiar avocatul familiei. 

altar flori lumanari papusi raisa fetita omorata masina politie bucuresti 745476 jpg
Raisa a fost ucis─â pe trecerea de pietoni de o ma╚Öin─â a poli╚Ťiei: Foto: captur─â observatornews.ro

Avocatul Adrian Cuculis este reprezentantul legal al familiei Raisei. El a reprezentat p─ârin╚Ťii ╚Öi la poli╚Ťie, la audierile din anchet─â ╚Öi este cel ce preg─âte╚Öte dosarul ├«n justi╚Ťie pentru ca p─ârin╚Ťii s─â primeasc─â desp─âgubiri morale pentur pierderea suferit─â. 

ÔÇŁDesp─âgubirile cerute de c─âtre familie se ridic─â undeva la 6 milioane ÔéČ pentru familia Raisei ╚Öi la 1 milion ÔéČ pentru familia fetei accidentate pe trecerea de pietoni. Trebuie men╚Ťionat faptul c─â se solicit─â r─âspunderea mai multor institu╚Ťii printre care ╚Öi Administra╚Ťia str─âzilor al─âturi de asiguratorul RCA ╚Öi poli╚Ťia rom├ón─â, to╚Ťi care vor pl─âti ├«n solidar daunele stabilit─â de c─âtre instan╚Ťa de judecat─â ├«n urma condamn─âriiÔÇŁ, ne-a spus ├«n exclusivitate avocatul despre obiectul procesului de daune.  

avocatul cuculis coronavirus covid 19 687920 jpg
Avocatul Adrian Cuculis explic─â de ce familia cere daune morale. Foto: antena3.ro

Cum vor fi calculate daunele 

ÔÇŁProbabil c─â mul╚Ťi au ├«ntrebat de unde a fost stabilit aceast─â sum─â de 6 milioane ÔéČ ╚Öi nu mai mult sau mai pu╚Ťin. ├Än realitate suma este stabilit─â la pragul maxim al din legea RCA a r─âspunderii civile obligatorii, unde pragul pentru deces sau alte v─ât─âm─âri corporale este de maximum 6 milioane ÔéČ sau mai bine spus 6 milioane ╚Öi c├ó╚Ťiva euro.

Suma a fost solicitat─â ├«n scopul de a da un exemplu social pentru a putea veni ├«n repara╚Ťie moral─â fa╚Ť─â de cele petrecute. ├Än plus avem ├«n vedere justa desp─âgubire a familiei care ╚Öi-a pierdut copilul de 11 ani ├«n ni╚Öte condi╚Ťii ├«ngrozitoare cat ╚Öi oprobriul public dar ╚Öi personal al familiei fa╚Ť─â de fapta s─âv├ór╚Öit─â de c─âtre poli╚Ťistul care a provocat accidentul mortal, care a proptit cu piciorul corpul feti╚ŤeiÔÇŁ, a explicat Adrian Cuculis.

stanga
dreapta
raisa nicoleta jpg
altar flori lumanari papusi raisa fetita omorata masina politie bucuresti 745476 jpg
raisa tata jpg
mama jpeg
tata jpeg
1 4col camera jpeg
4 ursuletul jpeg
6 mama plangand jpeg
5 birou jpeg

Stadiul dosarului deschis dup─â accidentul care a luat via╚Ťa Raisei 

ÔÇŁ├Än dosar, p├ón─â ├«n momentul de fa╚Ť─â au fost audia╚Ťi mai mul╚Ťi martori care au dat informa╚Ťii importante de la fa╚Ťa locului. Din modalitatea ├«n care au decurs audierile reiese ╚Öi faptul c─â, potrivit declara╚Ťiilor, poli╚Ťistul nici m─âcar nu a ├«ncercat s─â evite accidentul, asta ar─ât├óndu-mi cel pu╚Ťin mie c─â nu era absolut deloc atent la drum. ├Än func╚Ťie de audierile viitoare vom vedea dac─â nu cumva vom solicita inclusiv schimbarea ├«ncadr─ârii juridice din ucidere din culp─â ├«n omorÔÇŁ, a dezv─âluit avocatul p─ârin╚Ťilor Raisei.  

P─ârin╚Ťii Raisei se vor ├«nt├ólni vineri cu avocatul ╚Öi vor face o evaluare a dosarului, ace╚Ötia nedorind p├ón─â acum s─â participe la ac╚Ťiuni care s─â le aduc─â aminte de tragedia feti╚Ťei lor 

Cum a fost ucis─â Raisa pe zebr─â de o ma╚Öin─â de poli╚Ťie

Pe 13 decembrie, la ora 13.30, Raisa ╚Öi Marina, dou─â feti╚Ťe de 11 ani, colege de clas─â au fost lovite pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului de o ma╚Öin─â de poli╚Ťie condus─â cu peste 80 de km la or─â de c─âtre un agent de la Sec╚Ťia 5. ├Än urma tragicului eveniment rutier, Raisa a murit iar colega sa a fost grav r─ânit─â.

Agentul Constantin Popescu nu era ├«n misiune iar ╚Öefii s─âi nu au putut justifica de ce acesta circula cu vitez─â. Ma╚Öina avea semnalele luminoase pornite dar nu ╚Öi pe cele acustice.P├ón─â acum, poli╚Ťistul nu a f─âcut nici un fel de declara╚Ťii, sus╚Ťin├ónd c─â nu ╚Öi-a revenit emo╚Ťional din trauma provocat─â de uciderea unui copil. Constantin Popescu era poli╚Ťist de proximitate (fo╚Ötii securi╚Öti) ╚Öi dup─â accident a fost mutat la serviciul arhiv─â

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg