P─ârin┼úii feti┼úei ucise de poli┼úist, m─ârturii cutremur─âtoare: ┬źNu mai putem intra ├«n camera Raisei. E pustie f─âr─â r├ósul ei┬╗

19 ianuarie 2022

ÔÇŁI-am spus ÔÇ×pa tati, s─â ai grij─âÔÇŁ cu 10 minute ├«nainte s─â moar─âÔÇŁ. Au trecut ┼čapte zile, dar Claudiu Iulian nu uit─â ultimaÔÇ»discu┼úie cu Raisa, feti┼úa sa de 11 ani, accidentat─â mortal pe trecerea de pietoni de o ma┼čin─â de poli┼úie. Se scoal─â noaptea ┼či se g├ónde┼čte ce ar fi fost dac─â ar fi mers el cu feti┼úa ┼či colega ei de clas─â spre ┼čcoal─â. Nu va ┼čti niciodat─â! 

image
Fotografii: Sever Gheorghe

Pe strada Laminorului din sectorul 1, toat─â lumea ┼čtie unde st─â familia Raisei, feti┼úa omor├ót─â pe 13 ianuarie, la ora 13.30, pe trecerea de pietoni de o ma┼čin─â de poli┼úie condus─â de un agent de la Sec┼úia 5.

image

Ma┼čina de poli┼úie care a accidentat-o mortal pe Raisa a mai lovit o feti┼ú─â, coleg─â de clas─â, Marina. Aceasta a sc─âpat cu via┼ú─â, dar cu multiple fracturi, iar acum se reface acas─â.

Reporterii Click! au p─âzit trei zile poarta locuin┼úei Raisei ┼či ├«ntr-un t├órziu au reu┼čit s─â stea de vorb─â cu Claudiu ┼či Liliana, p─ârin┼úii copilei.ÔÇ»Tat─âl tocmai venise acas─â de la serviciu c├ónd cele dou─â fete plecau din curte spre ┼čcoal─â. S-a mirat, c─âci ┼čtia c─â nu au ore, dar a aflat c─â diriginta chemase toat─â clasa pentru comunic─âri importante.ÔÇ» 

image

ÔÇŁMi-a spus c─â pleac─â la ┼čcoal─â. I-am zis s─â aib─â grij─â. M─â g├óndesc cu groaz─â zi ┼či noapte c─â poate dac─â mergeam cu ele...Dar nu era prima oar─â c├ónd plecau ├«mpreun─â singure. De unde era s─â ┼čtiu...ÔÇŁ, rememoreaz─â b─ârbatul. ├Än timp ce vorbim, l├óng─â noi, ca o umbr─â ├«┼či face apari┼úia Liliana, mama Raisei.

image
Pe peretele camerei, lum├ónarea arde ne├«ncetat sub o iconi╚Ť─â cu Maica Domnului

Se a┼čaz─â pe pat, unul l├óng─â altul, icoane mute ale unei dureri pe care mul┼úi cred c─â o ┼čtiu, pu┼úini au tr─âit-o, nimeni nu ┼či-o dore┼čte. ÔÇ×Nu putem dormi, nu putem munci. St─âm doar pe calmante, ├«ncerc─âm s─â ne vedem de via┼ú─â ca s─â nu ├«nnebunim. Dar ├«l avem pe Sebastian, fr─â┼úiorul ei de 3 ani, ┼či trebuie s─â fim puternici pentru elÔÇŁ, ne poveste┼čte cu lacrimi ├«n ochi mama lovit─â crunt de soart─â. 

image
Mama strânge la piept ursul preferat al Raisei

┬źO raz─â de soare i-a luminat chipul c├ónd a murit┬╗

Odat─â cu noi, femeia intr─â ├«n camera Raisei pentru prima oar─â dup─â ziua tragicei ├«nt├ómpl─âri. ÔÇ×Nu am mai intrat de atunci ├«n camer─â. Parc─â nu mai e camera ei, far─â ea, f─âr─â r├ósul ei. E rece ┼či pustiuÔÇŁ. Ne arat─â locul unde ├«i pl─âcea s─â stea, are cuvinte multe despre Ursu, juc─âria favorit─â a Raisei.

image
La biroul fetei, Liliana plânge cu ochii la fotografii

ÔÇ×C├ónd a murit, ne-au spus cei de la Salvare, o raz─â de soare i-a cobor├ót pe chip. La fel, la ora 13.00, c├ónd a avut loc slujba la biseric─â ├«nainte de ├«nmorm├óntare soarele a acoperit altfel co┼čciugul. Este semn mare ne-a spus toat─â lumea. Dumnezeu nu doarmeÔÇŁ, spune ├«nsufle┼úit Claudiu. 

image

A vorbit ┼či cu tat─âl Marinei, pentru a vedea cum se simte. ÔÇŁSlav─â Domnului c─â este bine, a fost externat─â, dar am ├«n┼úeles c─â se treze┼čte noaptea ┼či are co┼čmaruri. Ce tragedie, ce ├«nt├ómplare...Doamne Dumnezeule, ajut─â-ne!ÔÇŁ, se roag─â b─ârbatul distrus.

Am├óndoi p─ârin┼úii spun c─â nu vor r─âul ┼čoferului care a luat via┼úa copilei, dar vor ca justi┼úia s─â-┼či spun─â cuv├óntul ┼či s─â se fac─â dreptate. ├Än curtea casei, Sebastian, fratele de 3 ani al Raisei, se joac─â. Mama se ├«ntoarce repede, s─â nu-i vad─â copilul lacrimile. Doar mam─â s─â nu fii! 

Mormântul Raisei, acoperit de flori

image
Mormântul Raisei este un munte de flori , coroane și plușuri

├Än cimitirul Chitila 1, printre sute de morminte ├«┼úi sare ├«n ochi imediat cel al Raisei. Nu ai cum s─â-l ratezi c─âci este un munte de flori ┼či coroane, din care cu greu se z─âre┼čte crucea alb─â. Pe o margine de morm├ónt, st─â groparul Vasile.

ÔÇ×Am ┼či eu ceva de zis. Am fost la zeci de ├«nmorm├ónt─âri ┼či am b─âgat ├«n groap─â oameni cu nemiluita, s─âraci ┼či boga┼úi, tineri ┼či b─âtr├óni, dar a┼ča durere nu am mai v─âzut. Dac─â pl├óngeam noi, groparii...ÔÇŁ, spune omul.

Joi, 20 ianuarie, va fi audiat din nou pli┼úistul care a condus ma┼čina uciga┼č─â. Se va face oare dreptate?  

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
IMG 1520 JPG
cub maria constantin animat gif
Foto mare Tom Cruise  GettyImages 1395809219 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg