Prietena Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, a fost externată. Cum se simte acum

Ultima actualizare:

Vești bune pentru Maria, prietena Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni. Cele două au fost spulberate de mașina poliției, în condițiile în care traversau corect strada. Din fericire, Maria a depășit momentele dificile, iar medicii au externat-o.

accident laminorului jpg

Maria a fost operată la piciorul drept

Maria (11 ani) a ajuns acasă, după experiența cumplită de săptămâna trecută, când o mașină de poliție le-a spulberat pe ea și pe prietena ei chiar pe trecerea de pietoni. Puștoaica a avut nevoie de o operație la picior, însă acum se află în afara oricărui pericol, iar starea ei de sănătate este una bună.

Maria a fost operată la piciorul drept la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, la scurt timp după tragicul accident. Fetița a fost diagnosticată cu fractură la ambele oase de la gamba dreaptă.

Din fericire, operația a decurs bine, iar Maria s-a recuperat într-un timp scurt, astfel încât acum a ajuns acală, la familia ei.

„Fetița a fost externată, probabil este acasă. Nu au fost probleme majore, nu a avut complicații, a avut doar o fractură la gambă și a fost operată la Ortopedie. Este bine, a fost conștientă încă de la început”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, pentru Libertatea.

Ce e mai greu însă de acum urmează, pentru că fetița a trecut prin experiența traumatizantă de a-și vedea prietena ucisă într-un accident în care întreaga responsabilitate îii revine polițistului care nu a acordat prioritate.

Maria și Raisa, lovite pe trecerea de pietoni de mașina Poliției

Maria (11 ani) și Raisa (13 ani) au fost spulberate joi, 13 ianuarie, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Laminorului din sectorul 1 al Capitalei, de o mașină a poliției. Șoferul, un agent în vârstă de 27 de ani, a declarat că nu le-a văzut pe fete, care au fost mascate de un autobuz ce venea din sens opus.

Din nefericire, Raisa a murit la scurt timp după impact, iar Maria a ajuns la spital cu fractură la piciorul drept.

Martorii susțin că polițistul a verificat pulsul Raisei și a sunat la 112 după ajutor. Agentul a fost sfătuit de coordonatorul de la 112 s-o întoarcă pe fetiță în poziția de siguranță. La scurt timp după aceea, colegii polițistului sosiți la fața locului au încercat să-l protejeze pe agent, scoțându-i vesta reflectorizantă și alimentând astfel bănuielile martorilor cum că ar vrea să mușamalizeze cazul.

Mașina de poliție avea semnalele luminoase active, dar nu și pe cele acustice, ceea ce explică faptul că fetițele nu și-au dat seama de pericol.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net