Raisa, icoana din altarul de pe Laminorului! Locul în care fetița a fost ucisă de polițist a devenit pelerinaj

Ursuleți, păpuși, lumânări și flori. Poze și mesaje. Este altarul amenajat pe trotuar, în locul din care a plecat la cer Raisa, fetița accidentată mortal pe o trecere de pietoni din sectorul 1 al Capitalei de un polițist vitezoman. De șase zile, este cel mai trist loc din București!

Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist. Foto: Sever Gheorghe
Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist. Foto: Sever Gheorghe

13 ianuarie, ora 13.30. Ziua și momentul care au schimbat pentru totdeauna liniștea cartierului Bucureștii Noi. Atunci, Raisa și Marina, două fetițe de 11 și respectiv 13 ani au fost lovite în timp ce traversau strada Laminorului pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar Marina s-a ales cu fractură la picior. A fost operată de urgență la secția de ortopedie a spitalului Grigore Alexandrescu, urmând să fie externată în aceste zile. Altarul ridicat pe trotuar, pe locul în care a murit Raisa, este acum loc de pelerinaj pentru vecini, cunoscuți, rude sau doar bucureșteni mișcați de tragedie.

Locul în care a fost ucisă Raisa, devenit altar

”Să te odihnești în pace suflet drag/Ne va fi dor de tine”. Nu te vom uita niciodată”. Sunt câteva dintre mesajele lăsate pe trotuar, printre flori, lumânări și jucării de oamenii veniți să vadă locul tragediei. Bogdan a venit din capătul celălalt al cartierului pentru a aprinde o lumânare.

„De cinci ani stau în cartier și pe strada asta mereu gonesc mașinile cu viteze amețitoare. Este de mirare că nu s-au petrecut mai des tragedii, mai ales că se știe, în România, conducerea preventivă este o mare problemă. Să-ți moară copilul într-un astfel de accident este o mare încercare”, ne-a spus Bogdan Popa.

Cu lacrimi în ochi, strângându-și puternic de mână fetița, doar-doar o poate apăra de-o tragedie similară, Stelian Nuțu a venit și el să aprindă o lumânare. „Nicole a mea este de-o vârstă cu Raisa. Nu știu, nici nu vreau să mă gândesc ce aș fi făcut dacă micuța mea ar fi pățit așa ceva. Este ceva care te distruge psihic, te face din om neom. Nimic nu te pregătește pentru așa ceva. Nici nu știu cum este să fii în pielea părinților care trec printr-o asemenea dramă”, încearcă Stelian să-și țină firea.

La casa Raisei, situată la 100 de metri de locul tragediei e o liniște înmormântală. Poarta era deschisă, dar nimeni acasă. Lângă trotuar, o mașină cu poza copilei în geam. „O știu pe Raisa, am văzut-o crescând sub ochii mei. Orice aș spune eu nu poate exprima ce greutate este pe sufletul părinților ei. Nu ne vine să credem, pe noi ne-a terminat evenimentul, dar de ei ce să mai spun. Cred că nici nu știu pe unde trec, cum trăiesc”, ne povestește Silviu, vecinul de 21 de ani al Raisei.

Cine este polițistul care a ucis-o pe Raisa

Agentul care a provocat gravul accident de circulație se numește Constantin Popescu și este polițist de proximitate la Secția 5. Potrivit măsurătorilor, agentul circula cu peste 80 de kilometri la oră și nu se afla în misiune. Deși inițial s-a spus că nu avea permis de conducere valabil, anchetatorii au stabilit că are carnet din anul 2012, iar în 2016 l-a preschimbat în Marea Britanie, care pe atunci era încă în Uniunea Europeană, deci documentul este valabil.

Tânărul nu are şcoală de Poliţie, fiind angajat din sursă externă în 2017. Deşi nu este învinuit oficial, poliţistul este cerceat pentru ucidere din culpă în cazul Raisei, dar şi pentru vătămare corporală din culpă, în cazul copilei rănite. Procurorii l-au plasat sub control judiciar și va fi din nou audiat pe 20 ianuarie. Raisa a fost înmormântată pe 15 ianuarie în cimitirul din Chitila. Sute de oameni au condus pe ultimul drum sicriul micuț și alb

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net