Godină, despre polițistul care a accidentat mortal o fetiță: «Îmi pare rău pentru el»

Ultima actualizare:

Marian Godină i-a luat apărarea polițistului de 27 de ani care a accidentat-o mortal pe trecerea de pietoni pe Raisa Nicoleta, o fetiță de 13 ani. El a condamnat, de asemenea, felul în care a fost prezentat acest caz în presă. 

Mihai Godină crede că reacția emoțională a oamenilor este greșită Foto: arhiva personală
Mihai Godină crede că reacția emoțională a oamenilor este greșită Foto: arhiva personală

Polițistul a scris pe blogul său personal, 17 ianuarie, despre acest caz care a revoltat întreaga țară. Într-un text intitulat «M-aș fi simțit laș dacă nu aș fi scris asta», el a declarat că este de părere că reacția emoțională a oamenilor este eronată. Marian Godină și-a început textul cu cazul bărbatului din București care a sunat la 112 și a spus că împușcă orice polițist la întâmplare, dacă agentul care a ucis-o pe Raisa nu va fi arestat. Polițistul brașovean a spus că pentru valul uriaș de ură sunt de vină  «campaniile de denigrare» făcute de presă, cu privire la instituția Poliției. El a atacat și persoanele publice care au vorbit despre acest caz, printre care politicieni și medici.

«Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții»

«Acest val uriaș de ură nu este altceva decât rezultatul adevăratelor campanii de denigrare a Poliției și a polițiștilor susținute de ani de zile de presă, politicieni și persoane publice.  

Despre accidentul mortal de acum câteva zile s-au scris deja sute de articole și s-au postat mii de comentarii. Nu am citit încă niciun articol obiectiv, cu explicații pe înțelesul tuturor, ci doar articole care să atragă cât mai multe comentarii, cât mai multe opinii. Pentru că rolul prioritar al presei se pare că a devenit acela de a vinde și mai puțin de a informa corect și obiectiv. Unii politicieni și persoane publice au găsit și ei un bun prilej de a se băga în seamă urcându-se pe valul de ură pentru a mai câștiga puțină simpatie și notorietate. (...) Faza cu polițistul lovind cu piciorul a plecat de la o fotografie în care se vede pantoful polițistului în contact cu corpul fetiței. O fotografie. Și o declarație a unor martori, aceiași care au declarat că polițistul nu a sunat la 112, ci doar și-a anunțat colegii.», a scris Marian Godină pe blogul său personal.

Polițistul din Brașov a spus că într-adevăr se vede pe imaginile surprinse de camerele video cum agentul care a accidentat-o pe Raisa avea viteză mare la momentul tragediei și că, cel ami probabil, nici nu le-a văzut pe cele două minore pe care le-a lovit. Cea de-a doua fetiță, în vârstă de 11 ani a scăpat cu viață.

«Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții. Nu pot spune ce viteză avea mașina de poliție, doar o expertiză va stabili asta, dar e clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală. E la fel de clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului. În aceleași imagini se vede că șoferul nu a schițat niciun gest, lucru ce poate însemna că nici nu le-a văzut pe cele două fete. În apelul la 112 zice că a lovit un singur copil, deci clar nu a văzut ce a făcut. Motivele pentru care nu le-a văzut le putem doar bănui. Sau poate ar trebui să-l întrebăm pe doctorul Vasi ori pe politicianul Ungureanu, cei care fac afirmații certe fără să aibă habar despre ce vorbesc, doar pentru a-și „întărâta” publicul.Revenind pe imagini, tot acolo se mai vede un lucru despre care nu prea zice nimeni nimic, de teama ca nu cumva să se interpreteze că încearcă să ia apărarea polițistului și să-și atragă linșajul public. Cele două fetițe au alergat pe trecerea de pietoni.

Cele două fetițe au alergat pe trecerea de pietoni. Nu e o bănuială, nu e o presupunere, nu e declarația vreunui martor, e o certitudine. Se vede pe filmare momentul în care încep să alerge, anticipând probabil că vor avea timp să treacă.Un alt aspect este starea trecerii de pietoni al cărei marcaj nu e vizibil. Administratorul drumului va fi sigur parte în proces.Despre mușamalizare încă se vorbește. Și ăsta e un subiect scandalos. Nu cred că există vreun jurnalist care să creadă asta, dar totuși scriu lăsând cititorului o portiță pentru a se gândi în continuare la o posibilă mușamalizare.E greu pentru mulți să facă diferența dintre intenție și culpă, mai ales că aici e vorba de un polițist. Se cere arestare, închisoare pe viață, moarte, împușcare etc.», a mai spus Godină.

«Nu mai credeți tot ce auziți»  

De asemenea, acestea a spus că în cei peste 10 ani de când a lucrat la Poliția Rutieră nu a auzit de vreun caz în care autorul unui accident mortal să fie reținut, arestat sau condamnat cu executare. În prezent, bărbatul se află sub control judiciar. 

Mai mult, el a spus că judecarea polițistului se va face în instanță, nu pe Facebook. El i-a sfătuit pe părinți să îi învețe pe copii cum să treacă strada corect și să nu meargă pe ideea că o astfel de nenorocire nu li se poate întâmpla niciodată. 

«În cei peste 10 ani în care am lucrat la Poliția Rutieră nu am întâlnit absolut niciun caz de accident mortal la care autorul să fie reținut, arestat sau condamnat cu executare. Mă refer aici la cele la care autorii aveau permis de conducere și nu erau sub influența alcoolului.Tot ce am scris mai sus sunt lucruri reale, nu presupuneri. Articolul nu are rolul de a-i lua apărarea polițistului, deși recunosc că îmi pare foarte rău pentru el, ci are rolul de a informa corect pe cei care caută asta în locul știrilor „scandaloase” .Oricum judecarea lui va avea loc în instanță, pe bază de probe, nu după ce zice Vasi, Emanuel sau Marian pe Facebook. În final, învățămintele care pot fi trase ar fi următoarele: conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva, învățați copiii cum să traverseze strada corect, nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple, nu mai credeți tot ce auziț

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net