De ce n-a reuşit Liviu Dragnea să scape de puşcărie

Ultima actualizare:
August 2018. Protestul din Piaţa Victoriei a fost înăbuşit în gaze şi în sânge de forţele de represiune
August 2018. Protestul din Piaţa Victoriei a fost înăbuşit în gaze şi în sânge de forţele de represiune

Liviu Dragnea a stat deja după gratii două dintre cele 900 de zile la care a fost condamnat de Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Frustrarea politicianului e probabil cu atât mai mare cu cât, timp de doi ani şi jumătate, s-a aflat la butoanele Puterii, fără a reuşi evitarea puşcăriei. Semn că România e totuşi o ţară europeană, cu anticorpi la fărădelege.

Liviu Dragnea, comandantul suprem al PSD, a încercat, prin toate mijloacele, să facă dispărută fapta de care era vinovat, subordonând guvernarea pentru interesul personal, dar a eşuat lamentabil. “Click!” vă prezintă momentele tulburi pe care România le-a traversat fără să se transforme în Ţara lui Papură Vodă. Cum a fost posibil? Furia străzii, rezistenţa Justiţiei, fărâma de luciditate a câtorva demnitari şi presiunea constantă a Uniunii Europene.

  • Piaţa Victoriei, ianuarie - februarie 2017. Abia instalat, Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu a emis, “noaptea, ca hoţii”, faimoasa Ordonanţă de Urgenţă 13, menită să “spele” abuzul în serviciu, de care se făcea vinovat Liviu Dragnea. Românii au reacţionat imediat şi au înfruntat gerul şi ninsoarea, seară de seară, în Piaţa Victoriei, scandând împotriva “Ciumei roşii”. Pe 5 februarie, într-o duminică, peste 200.000 de oameni au luminat Piaţa cu telefoanele mobile, imagine preluată de ziarele şi televiziunile mari din lume. La presiunea străzii, după patru zile, Guvernul Grindeanu a emis OUG 14, care a abrogat scandaloasa OUG 13. Dragnea n-a renunţat însă la modificarea legislaţiei penale. 
  • Trântirea Guvernului Grindeanu, iunie 2017. Pentru că premierul nu prea mai răspundea la comenzi, liderul PSD a decis căderea propriului Guvern prin moţiune de cenzură. “Sfatul meu pentru viitorul premier? Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea”, a declarat Sorin Grindeanu înainte de a-şi strânge lucrurile din biroul de la Palatul Victoria.

Februarie 2017. Peste 200.000 de oameni au răbufnit la adresa “Ciumei roşii”
Februarie 2017. Peste 200.000 de oameni au răbufnit la adresa “Ciumei roşii”
  • Mihai Tudose a zis “Pas”. Dragnea şi-a pus speranţele în noul Guvern PSD, condus de Mihai Tudose, de la care aştepta recunoştinţă şi docilitate. Surse apropiate noului prim-ministru dezvăluie că, la scurtă vreme după instalare, i s-a cerut să adop-te o nouă OUG care să-l -scape pe Dragnea de “tinichele”. Mihai Tudose a refuzat să facă pasul cerut, moment din care zilele sale în fruntea Executivului au început să fie numărate. Inevitabilul s-a produs în ianuarie 2018, când Mihai Tudose a fost silit să demisio-neze. „Cred cu tărie că priorităţile trebuie să fie despre spitale şi sistemul de sănătate, şcoli şi educaţie, infrastructură (…) Şi da, şi despre justiţie. Dar despre o justiţie corectă şi pentru oameni. Nu doar pentru unii oameni”, a scris Tudo-se pe o reţea socială. Trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România, Tudose îi spunea recent unui apropiat: “Nu-l iert pe Dragnea nici dacă îngenunchează în faţa mea”. Al treilea Guvern PSD avea să fie condus de Viorica Dăncilă, ironizată inclusiv de elevii de gimnaziu, pentru gafele comise în serie.


    Februarie 2017. Peste 200.000 de oameni au răbufnit la adresa “Ciumei roşii”
Februarie 2017. Peste 200.000 de oameni au răbufnit la adresa “Ciumei roşii”
  • Ezitările lui Tudorel Toader. Ministru al Justiţiei din partea ALDE, Tudorel Toader, socotit o somitate în materie de Drept, a executat doar parţial ordinele omului care şi-a început ascensiunea în Teleorman. Toader a îndepărtat-o pe Laura Codruţa-Kovesi din fruntea DNA, dar n-a transformat în realitate toate fanteziile lui Dragnea. În decembrie 2018, Toader promisese, în Comitetul Executiv al PSD, că va da ordonanţa salvatoare, dar n-a făcut-o. Urmarea? În mai 2018 a fost mazilit de la Justiţie.
  • CCR, în joc de glezne. După modificarea în Parlament a Codurilor Penale, Opoziţia a sesizat Curtea Constituţională a României. Magistraţii, majoritatea numiţi de PSD, au tergiversat luarea unei decizii, aruncând cartoful fierbinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Care, acum două zile, l-a condamnat definitiv pe Dragnea la puşcărie.
  • Presiunea organismelor Europene. Atacurile Puterii de la Bucureşti la instituţiile statului de drept au fost în permanenţă taxate de Uniunea Europeană, la care România a aderat în urmă cu 12 ani. Înainte de Paşte, olandezul Franz Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a purtat un dialog telefonic cu Viorica Dăncilă, avertizând-o să nu cedeze în faţa presiunilor lui Liviu Dragnea, după ce trimisese oricum o scrisoare dură la adresa PSD.

Iubita lui Dragnea, plecată din ţară?

În cea mai grea zi din viaţa lui Liviu Dragnea, marea “absentă” a fost chiar iubita lui, Irina Tănase.

Tânăra de 26 de ani cu care liderul PSD urma să se căsătorească în această vară a fost de negăsit luni, când Dragnea a ajuns la penitenciarul Rahova. Oare unde era şi ce făcea Irina atunci când partenerul ei petrecea ultimele clipe de libertate? Avocata lui Liviu Dragnea a fost cea care a şi pus “paie pe foc” în acest sens, atunci când a declarat că Irina e „departe”. 

Flavia Teodosiu a făcut această declaraţie după ce a plecat de la locuinţa liderului PSD. 

“Irina nu e cu Dragnea. E departe”, a afirmat aceasta, potrivit realitatea.ro. Relaţia celor doi a început în 2013, când Irina s-a angajat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca asistentă a lui Liviu Dragnea. Două luni şi jumătate mai târziu, conform informaţiilor obţinute de jurnaliştii de la Rise Project, tânăra îşi petrecea sărbătorile de iarnă în Brazilia, alături de şeful ei. 

Cum a fost prima zi la puşcărie

Liviu Dragnea a ajuns luni după-amiză la penitenciarul Rahova, acolo unde, spun surse, îl aştepta o celulă proaspăt zugrăvită, apropiată de cea în care se află fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. 

Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, el a intrat, de marți, 28 mai,, în programul de evaluare medicală şi psihologică şi va fi în carantină pentru următoarele 20 de zile. Marți dimineaţă, Dragnea a participat la apelul deţinuţilor, iar la ora 6.00 a luat micul dejun. 

Acestora li s-au adus ceai, biscuiţi, marmeladă, margarină şi ou. Din cauza problemelor pe care le are la coloană, politicianul nu va executa activităţi grele. Avocata sa, Flavia Teodosiu, a mers marți la Rahova ca să-l viziteze. 

La ieșire, ea a spus că Dragnea e ”un bărbat minunat, puternic, iar starea de spirit este a oricărui om într-o asemenea situaţie”. Avocata  a dezvăluit că Dragnea nu are coleg de cameră și că se consideră, în continuare, nevinovat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net