„De ce nu angajează deținuți?” Elena Udrea, atac dur la adresa constructorilor de autostrăzi din România

Ultima actualizare:

Elena Udrea, odată ministru al Turismului și acum executând o pedeapsă de 6 ani de închisoare în urma dosarului „Gala Bute”, oferă sfaturi economice constructorilor de autostrăzi din România. Aceasta se află în detenție începând din iunie 2022, după ce a fost extrădată din Bulgaria.

Udrea este încarcerată din luna iunie 2022 / foto: Inquam Photos
Udrea este încarcerată din luna iunie 2022 / foto: Inquam Photos

Într-o postare pe Facebook, Udrea exprimă nemulțumirea față de constructorii care lucrează la autostrada Pitești-Sibiu și se plâng că nu găsesc suficienți muncitori locali, astfel că sunt nevoiți să caute forță de muncă din satele de pe traseul șantierului, iar în lipsă de opțiuni locale, consideră să apeleze la muncitori străini.

Elena Udrea critică decizia constructorilor de a angaja muncitori străini

Întrebând retoric de ce nu angajează deținuți, Udrea critică decizia constructorilor de a umple țara cu muncitori africani și asiatici și propune să se ofere locuri de muncă zecilor de mii de condamnați care stau inactivi în închisori.

Ea susține că angajarea deținuților ar fi mai avantajoasă pentru angajatori, oferind forță de muncă mai ieftină și mai sigură, generând beneficii atât pentru penitenciare, care ar încasa o parte din salarii, cât și pentru deținuți.

Udrea, care își ispășește pedeapsa la penitenciarul Târgușor, oferă ulterior sfaturi Ministerului Justiției, cerând o abordare mai pragmatică. Ea susține că ministerul ar trebui să se concentreze nu doar pe umplerea închisorilor și construirea altora noi, ci și pe reintegrarea și reabilitarea deținuților, pentru a reduce recidiva și infracționalitatea în România.

Udrea îi dă sfaturi și ministrului Justiției

Mai departe, propune reintroducerea pedepsei cu executare la locul de muncă, considerată în trecut drept o metodă eficientă. Totuși, observațiile sale sunt percepute ca fiind o încercare de a câștiga simpatia publicului, deoarece această modalitate de pedeapsă este deja prevăzută în legislația românească și reglementată de Legea nr. 104/1992 pentru modificarea şi completarea Codului penal.

Udrea aduce în discuție și polemicile privind cheltuielile pentru deținuți, evidențiind că sume mari de bani sunt alocate pentru întreținerea acestora, fără a fi implicați în activități productive, atrăgând atenția asupra posibilității de a folosi resursele pentru a crea locuri de muncă pentru autohtoni, în loc să aducă forță de muncă străină pentru construcția autostrăzilor.

Prin urmare, Udrea își încheie pledoaria pe Facebook, subliniind că implicarea deținuților în forța de muncă ar putea reduce necesitatea angajării străinilor pentru construcția autostrăzilor.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net