Decorațiuni ieșite din tipare, la Slatina. Safari cu girafe, elefanți și lei pe lângă bradul de Crăciun

Ultima actualizare:

Tot mai multe orașe din țară au început să „îmbrace straie” festive. Străzile sunt ornate cu beculețe și decorațiuni luminoase și se dă startul târgurilor de Crăciun. La Slatina, de exemplu, pomul e „păzit” de o girafă și un elefant.

Decorațiuni în târgul de Crăciun, din Slatina Foto: Facebook Emil Moț
Decorațiuni în târgul de Crăciun, din Slatina Foto: Facebook Emil Moț

Decorațiuni inspirate din Africa

Fotografia cu noile decoruri a fost publicată chiar de edilul din Slatina. El îi cheamă pe localnici, vineri, să asiste la aprinderea luminilor de sărbătoare și să vadă noile decorațiuni inspirate dintr-un parc de aventură din Africa, scrie Digi24.ro.

„Dragi slătineni, Este momentul să aducem magia sărbătorilor în inimile noastre. Vă invit vineri, 1 Decembrie, în Parcul Tineretului, începând cu ora 17:30 pentru a da startul oficial sărbătorilor de iarnă. Târg de Crăciun, lumini strălucitoare, bucurie și atmosferă de basm vă așteaptă într-un cadru magic.Veniți împreună cu familia și prietenii să trăim momentul magic al sărbătorilor!”, a scris primarul Emil Moț.

Ce au scris internauții

Internauților nu le-a luat mult timp să facă haz de instalațiile luminoase din Slatina. Unii s-au amuzat spunând că tematica poate a fost inspirată de recenta vizită a președintelui Iohannis pe continentul african, în timp ce alții s-au distrat pe seama „înconjurării” bradului de Crăciun de animale exotice.

„Au vrut și ei safari ca președintele”, E ideea lui Iohannis la întoarcerea din Africa”, „Încep să se vadă roadele „vizitei dă lucru” din Africa”, au fost doar câteva dintre comentariile celor care s-au distrat. În schimb nu toți au fost amuzați. Unii consideră că banii folosiți de autoritatea locală pentru iluminatul ornamental ar fi trebuit cheltuiți mai cu băgare de seamă.

Câți bani se cheltuie pentru decorațiunile de Crăciun

Pe podium, alături de București se află municipiul Constanța, care a dat 3,4 milioane de lei pentru iluminat festiv al străzilor. La Cluj-Napoca se cheltuiesc ceva mai puțini bani, dar tot este o sumă mare, 1.2 milioane de lei. Ce e diferit la Cluj este că primăria a cumpărat luminițele, sunt montate de firma de termoficare și vor fi folosite în următorii 5 ani, scrie news.ro.

Nici orădenii nu se lasă mai prejos. Firma care se va ocupa de montarea, mentenanța și demontarea decorațiunilor va încasa de la primăria Oradea 1,1 milioane de lei. Costuri ceva mai mici sunt în Timișoara, 930 de mii de lei, fără TVA, Vaslui – 750 de mii de lei și Iașiul plătește 400 de mii de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net