Delfinii din Marea Neagră, arși în exploziile din Ucraina. Imagini cu puternic impact emoțional!

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Biologul Răzvan Popescu Mirceni a publicat în mediul online un mesaj prin intermediul căruia a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care are de suferit și viața marină, în urma războiului din Ucraina. Imaginile care au însoțit textul arată mai mulți delfini cu răni deschise și arsuri, provocate de explozii!

Delfinii din Marea Neagră, arși în exploziile din Ucraina Foto: Arhivă
Delfinii din Marea Neagră, arși în exploziile din Ucraina Foto: Arhivă

Delfinii din Marea Neagră, arși în bombardamentele din Ucraina

Câteva imagini greu de privit, publicate în mediul online, i-au lăsat fără cuvinte pe iubitorii de animale. Mai mulți delfini ai Mării Negre au fost fotografiați cu arsuri și răni deschise, cauzate de exploziile survenite în urma războiului ruso-ucrainean.

Citește și: Cât va mai dura războiul din Ucraina? Cum vor fi afectați românii? Analiza unui expert in relații internaționale

Biologul Răzvan Popescu Mirceni a explicat că animalele marine se află în stare de agonie în urma rănilor suferite, fără șanse de supraviețuire. Arsurile le provoacă dureri mari, iar mamiferele sunt dezorientate și nu se mai pot hrăni, îndreptându-se către o moarte lentă, dar sigură.

Delfinii răniți nu au șanse de supraviețuire Foto: Facebook
Delfinii răniți nu au șanse de supraviețuire Foto: Facebook

Victime serioase ale războiului şi în rândul populaţiei de cetacee din Marea Neagră. Azi (28 mai - n.red.) prietenul meu Atanas Rusev m-a informat că în Bulgaria, la vărsarea râului Ropotamo în mare, au apărut mai mulţi marsuini în incapacitate de orientare şi foarte slabi. Câţiva aveau arsuri de la explozii ale unor bombe.”, se arată în mesajul biologului.

Delfinii s-au ales și  cu leziuni interne

Expertul a mai explicat că delfinii au fost aduşi în zona respectivă din sudul Bulgariei de către curenți, cel mai probabil. Pe lângă rănile suferite, bombardamentele le-au cauzat acestora leziuni interne, care le-au afectat și capacitatea de orientare. De asemenea, este estimat faptul că cetaceele nu s-au mai hrănit de aproximativ zece zile.   

Cei care nu au fost arşi au suferit leziuni interne fiindu-le afectată grav capacitatea de orientare. Nu vreau să îmi imaginez durerea pe care o simte acest biet animal.”, a mai informat Răzvan Popescu Mirceni.  

Duminică, 29 mai, biologul a dezvăluit că un asemenea caz ar fi fost descoperit şi în zona Mangaliei. Din nefericire, toţi aceşti delfini răniţi nu au şanse de supraviețuire. Chiar și zgomotele exploziilor sperie mamiferele și le face să eșueze la mal, în stare critică.

„Toate acele leziuni sunt incompatibile cu viaţa. Este unul dintre rezultatele războiului. Bănuim că arsurile sunt produse de fosfor, un element care arde şi sub apă.”, a adăugat Răzvan Popescu Mirceni, citat de Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net