Descoperirea din România care i-a uimit pe cercetătorii din străinătate: „Au spus că nu au mai văzut așa ceva”

Ultima actualizare:

Oamenii de știință au făcut o descoperire uluitoare pe teritoriul României! I-a fascinat pe toți! Este vorba despre o așezare veche de zeci de mii de ani!

Descoperirea din România care i-a uimit pe cercetătorii din străinătate
Descoperirea din România care i-a uimit pe cercetătorii din străinătate

Descoperirea uimitoare din România

Vorbim despre un adăpost al vănătorilor de mamut descoperit pe teritoriul țării noastre care datează de acum 40.000 de ani sau chiar 70.000! Aceasta este cea mai veche așezare umană descoperită pe meleagurile României, iar acum este expusă la Muzeul de Istorie din Botoșani.

Se pare că acest adăpost al oamenilor de atunci era format din bolovani și oase imense de mamut și erau îmbrăcate cu blana acestui animal. Oamenii de atunci vânau mamuți și cerbi folosind lance mari de lemn, însă aceștia se ocupau și cu pescuitul. 

Printre preocupările lor principale era vânătoarea. La faţa locului au fost descoperite nuclee, deşeuri de prelucrare după unelte din silex, cuţitele vremii sau vârfuri de săgeată şi lănci cu care mergeau la vânătoare. Cunoaştem că se ocupau şi cu pescuitul sau culesul”, spune Adela Kovacs, muzeograf la Muzeul de Istorie Judeţean Botoşani, potrivit Adevărul

Această locuință descoperită care a uimit cercetătorii este o mică parte dintr-o așezare a vânătorilor aflată în localitatea Ripiceni. Oamenii de știință sunt uimiți de această descoperire deoarece consideră că este unică în sud-estul Europei. Mai mult decât atât, acolo au fost descoperiți și fildeși! Se pare că aceștia s-au păstrat extraordinat de bine, iar asta i-a impresionat pe cercetători. 

La Ripiceni au fost descoperite numeroase resturi de mamut. Se spune că sunt cele mai multe din zonele învecinate și chiar din România. În orice caz, fildeşii sunt impresionanţi. Au venit oameni din străinătate şi au văzut fildeşul de la muzeul de arheologie din Săveni, şi au spus că nici la celebra Mamoth Cave din Statele Unite, nu au mai văzut un fildeş atât de mare şi de bine păstrat, ca acesta”, a spus muzeograful Emil Caranica de la Muzeul din Săveni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net